ARSUZ’DAKİ KADIN CİNAYETİNDE TUTUKLAMA


Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşanan kadın cinayetiyle polis olayla ilgili gözaltına aldığı yakını dokuz şüphelinin sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ailesi ile yaşamını sürdüren 3 çocuk Annesi Selin Culha yakınları tarafından evinde silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Olay yerinde detaylı inceleme yapan Arsuz Emniyet müdürlüğü Asayiş büro amirliği ekipleri cinayetin işlendiği gün Arsuz sahilinde ağır yaralanmış bir kişiye daha ulaştı.

Bu kişinin A.S. olduğunu tespit eden polis, cinayet kurbanı Selin Culha ile ilişkisi bulunup, bulunmadığı yönündeki iddiayı araştırıyor.
Selin Culha’nın Adana adli tıp kurumundan getirilen cenazesi Madenli’de toprağa verilirken A.S.’nin (42) İskenderun devlet hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yapılan sorgulamada yaşanan kadın cinayetiyle ilgili aralarında yakınlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında düzenlenen evrakla İskenderun adliyesine sevk edildi, ikisi savcılıkça serbest kaldı. 7 şüpheli ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Selin Culha cinayetiyle ilgili aile yakınlarından M.C. ve Z.C. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, beş kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Haber: Cuma KESEROĞLU