SEMT PAZARI, MANAV VE MARKETLER DENETİMDE!


Hatay Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün koordinesinde, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı, Hal müdürlükleri ve belediyelerin Zabıta birimleriyle birlikte il genelindeki hallerde, semt pazarlarında, market ve manavlarda enflasyon ve faiz oranlarında görülen düşüşe rağmen, sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışıyla ilgili denetimler başladı.

Antakya Toptancı Hali’nde yapılan denetime, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek ve Şef Burhan Kahraman; Hatay Vergi Dairesi Denetim Koordinasyon Müdürlüğü’nden Gelir Uzmanları Sabahattin Abay, Mehmet Fatih Çabuk, Hal Müdürü Mehmet Karaköse ve Antakya Meyve ve Sebze Kabzımal Komisyoncular Derneği Başkanı Mustafa Bal katıldı.

Aynı gün hal dışında semt pazarları ve marketlerde denetimlere devam edildi. Denetimlerin amacı; girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen, bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal ve hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapanların tespiti ve yasal işlemlerin başlatılmasıdır.
Patlıcan, domates, biber, soğan ve patates gibi 19 ürün olmak üzere, mevsimine göre toplam 31 ürünün yer aldığı listenin alış ve satış faturaları inceleniyor. Denetimlerin rutin olarak devam edeceği bildirildi. Haber: Yılmaz AKPINAR