PARAYI TOPRAĞA GÖMMÜŞLER!


Niğde’de bir dinlenme tesisinden çalınan yaklaşık 1,5 milyon liranın peşine düşen Emniyet oluşturduğu özel ekibin takibi sonucu paralar Arsuz’da topraktan çıkarıldı, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, çalıştıkları şirkete ait otomobille Mersin’den Ankara’ya seyreden sürücü E.Ş. ve yanındaki şirket şoförlerinden M.Ö, Niğde Ulukışla ilçesindeki dinlenme tesisinde mola verdi. Mola dönüşü aracını park ettiği yerde bulamayan sürücü, bagajında 1 milyon 482 bin lira olan otomobilinin çalındığını polis ekiplerine bildirdi. Hırsızlık olayının çözülmesi için Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesince “özel ekip” oluşturuldu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, otomobili, kendisini takip eden bir araçtaki kişinin çaldığını ve Ankara istikametine doğru hareket ettiğini tespit etti. Yapılan araştırmada, çalınan aracı dinlenme tesisinden yaklaşık 500-600 metre uzağında terk edilmiş halde buldu. Araçlar ve sürücüler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran özel ekip, takip eden aracın sürücüsünün H.Ş, otomobili çalan kişinin ise M.Ç. olduğunu belirledi.

OLAY ARSUZ’A UZANDI
Polis ekipleri, şüpheliler H.Ş ve M.Ç. ile T.Ş, A.Ş, İ.Ş, E.Ş’yi Hatay’ın İskenderun ve Arsuz ilçelerinde gözaltına aldı. Olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla şirkette makam şoförü olarak görev yapan sürücü E.Ş. ve yanındaki M.Ö. de gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, çalınan paranın 1 milyon 336 bin lirası nakit ve toprağa gömülü olarak ele geçirildi.

Şüphelilerden M.Ç’nin, teyzesinin kızı S.P. adına 34 bin liraya satın aldığı araca polis el koydu. Zanlıların 112 bin lirayla borçlarını ödedikleri öğrenildi.Gözaltındaki kişilerin Niğde’ye götürüldüğü ve 8 şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Ele geçirilen 1 milyon 336 bin lira, Asayiş Şube Müdürlüğü Sungurbey Polis Merkezi Amirliği’nde sahibine teslim edildiği belirtildi. HABER MERKEZİ