HALKIMIZIN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, İlçemizde ki mahalle muhtarlarını gönül sofrasında ağırlamaya devam ediyor. Mikado Restaurant’ta organize edilen akşam yemeğinde muhtarların üçüncü grubu ile bir araya gelen Kaymakam Yönden ve eşi, davete icabet eden mahalle muhtarları ve eşlerini tek tek karşıladı.

Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olup, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın yapı taşlarını oluşturan muhtarlarımız ile gönül sofrasında buluşan Yönden ailesi, muhtarlarımıza kişiye özel kalem hediye olarak takdim etmesinin yanı sıra muhtar eşlerine de fular takdim etti.

‘MUHTARLARIMIZ KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR’
Duygu ve düşüncelerini belirtmek üzere kısa bir konuşma yapan Kaymakam Yönden şu ifadelere yer verdi; “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğü olduğu bilinciyle, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle, Muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

GÜNDEME DAİR SOHBET
Hoşsohbet ortamında gerçekleşen güzel bir akşam yemeğinde muhtarlarımız ile bir araya gelerek, gündeme dair sohbet etmesinin yanı sıra İlçemizin sorun ve ihtiyaçlarını da gözden geçiren Kaymakam Yönden, kamu hizmetlerinin işleyişi ve bu işleyişin kilit noktasında bulunan muhtarlarımıza verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaymakam Yönden’in eşi Dr. Ayşenur Yönden ise, muhtar eşleriyle samimi bir diyalog oluşturarak, mahallelerimizin ve mahalle sakinlerimizin sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yapılabilecek çalışmaları kadın gözüyle değerlendirdi.
Akşam Yemeğine; İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu ve eşi, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Cevat Çakır ve eşi, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Tevfik Bilen ve eşi, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hikmet Sağlam ve eşi, Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş ve eşi, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Alaattin Karadal ve eşi, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cirdi ve eşi, Akarca Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sert ve eşi, Aşkarbeyli Mahallesi Muhtarı Aladdin Pişgin ve eşi, Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Mehmet Zebun ve eşi, Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun ve eşi katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR