YIKICI BİR MUHALEFET VAR


AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Türkiye’yi gelecek dönemde kültür alanında dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Bütçe üzerine söz alan AK Parti milletvekilleri görüşlerini dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kendisinden önce söz alan milletvekillerinin, “AK Parti şunu yaptı, bunu yaptı” şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu dile getirerek, “Bunu bir yere kadar iktidar muhalefet dikotomisi içinde anlamak mümkün fakat siz Türkiye’yi daha iyi nasıl yöneteceksiniz? Bundan bahsedin” ifadelerini kullandı.

AK Parti kendisini millete bakarak hizaladığını vurgulayan Yayman, “Sizin eleştirileriniz pozitif, yapıcı eleştiri olsa başımızın tacıdır. Alırız, bunlardan faydalanırız fakat AK Parti iktidarı suyun üzerinde yürüyecek bir kabiliyet gösterse ‘Suda boğulacak, yüzmesini bilmiyor’ diyecek kadar yıkıcı bir muhalefet var” dedi.

AK Parti iktidarında, Kültür ve Turizm Bakanlığında Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan işlerin yapıldığını, Türkiye’nin, dil, din ve medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade eden Yayman, şöyle konuştu: “Biz kültürü, insanı, toplumu, geleceği inşa edecek bir alan olarak görüyoruz. Coğrafyamızda, kültürümüzde, bu topraklarda ne varsa bizim kültürümüzü bu oluşturur. Bizim kültür siyasetimizin esası vatandaşlarımızla rengine, ırkına, diline bakmadan, tarihdaşlık içerisinde, kültürdaşlık içerisinde, vatandaşlık duygudaşlığı içerisinde ve kaderdaşlık içinde bir ve beraber olmaktır. Bu anlamda gelecek dönemde Türkiye’yi kalkınma alanında, ekonomik göstergelerde dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokarken kültür alanında da dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz.”
Haber: Yılmaz AKPINAR