TÜRK METAL, TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ EN GÜVENİLİR LİMANIDIR


Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şubesi’in 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul, Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Altundağ, konuşmasına Genel Başkanları Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği selam ve sevgi dileklerini ileterek başladı.

‘EKMEK PARAMIZI KAZANIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ’
Genel Mali Sekreteri Altundağ, ülkemizde sıkça meydana gelen iş kazalarına değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Zonguldak maden ocağında yaşanan patlama neticesinde, hayatlarını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yeri gelmişken, artık kimi yerde ihmal edilen tedbirler sonucunda iş cinayetine dönüşen bu iş kazaları ile ilgili sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.  Ekim 2018 ayı itibariyle iş kazalarında yaşamını yitiren işçi sayısı tam 177 kişi. 177 emekçinin 161’i ücretli işçilerden oluşurken, 16 kişi ise esnaf ve çiftçi. Daha da acısı hayatını kaybedenlerden 2’si 14 yaş altı çocuk işçi. İlk 10 ayda ise 1640 emekçi çeşitli iş kazalarında hayatlarını kaybettiler. Allah aşkına hangi savaştayız ki bu kadar insanımızı toprağa veriyoruz? Yeryüzünde hiçbir savaş yoktur ki 10 ayda 1640 insan hayatını kaybetmiş olsun. Buradan İskenderun’dan bu acı konuyla alakalı tüm ilgililere sesleniyorum. Geliniz hep birlikte ülke olarak bu kanayan yaramızı nasıl saracağız çözüm arayalım. Artık dünyanın en güçlü ülkelerinden biriysek bu tablo, ne bu ülkeye ne de bu ülkenin insanlarına maalesef yakışmıyor. Bizler bu ülke için, ekmeğimiz için, ailemiz için, çocuklarımızın geleceği için helalinden çalışan, onurumuz ile rızkını kazanan işçileriz. Ekmek paramızı kazanırken ölmek istemiyoruz.”

9 YILDA 129 BİN YENİ ÜYE
Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Genel Başkanlık görevine seçildiği döneme değindiği konuşmasında; “Şu anda bize liderlik eden Sn. Genel Başkanımızın göreve başladığı 2009 yılını hatırlayalım. Zaten aramızda o günleri hatırlayanlar mutlaka vardır. Ülkemizin ve milletimizin düşmanı olan odakların değişmeyen oyunu o zamanda sahnedeydi. Neydi oyun? Yerli ve milli ne varsa yok edilecek. İşte Genel Başkanımız böyle bir iklimde görevi devraldı. Şimdi sene oldu 2018. Teşkilatımızın üye sayısı 210 bin kişiye dayandı. Herkes aynı soruyu soruyor. Ülkemizde sendikal örgütlenme ne yazık ki hızla kan kaybederken Türk Metal nasıl büyüyor? Cevabı ise çok basit, çünkü Türk Metal ve onun lideri Genel Başkanımız işçiler için güvenin adresidir. Sendikamız Türkiye İşçi Sınıfı’nın en güvenilir limanıdır. Ayrıca bu büyüme siz dava arkadaşlarımızın çalışması, özverisi, teşkilatçı kafa ile disiplini neticesinde gelen zaferlerin sonucudur. Sendikal üyeliklerin e-devlet sistemi üzerine geçirilmesinin ardından sendikamızın 2009 yılında resmi üye sayısı 81 bin kişi olarak ilan edildi. Yani Genel Başkanımız görevi devraldığında üye sayısı 81 bin kişi idi. Geldik 2018 yılına, kaç kişiyiz biliyor musunuz? Az önce de söyledim. En son bakanlık istatistiklerine göre teşkilatımız tam 209 bin üyeye sahiptir. Bir Genel Başkan düşünün, 46 yılda üye sayısı gelmiş 81 bine. Kendisinin bu yıl Genel Başkanlık makamında 9. yılı. 9 yılda 129 bin yeni üye. Yani 46 yılda sağlanan tüm büyümenin 2,5 katı gelişme sağlayan bir Genel Başkan ile yürüyoruz” dedi.Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer seçilirken, Divan Başkan Vekilliğini Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir yürüttü.

İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Nihat Zengin, Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube yöneticilerinin yer aldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üye de katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Çakır Varan, Şube Sekreterliğine Ali Mercimek, Şube Mali Sekreterliğine Murat Tankut Cevrioğlu, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Seyfullah Şahan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Musa Kılıçaslan aday oldular.
Haber: Yılmaz AKPINAR