AURA OBEZİTEYE SAVAŞ AÇTI


Aura Estetik ve Güzellik Merkezi Diyetisyeni Gökhan Akdağ, Denizciler mahallesinde bulunan Şirinyurt İlkokulu’nda öğrenci ve ailelerine sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili doğru bilgilendirme yaptı.

Şirinyurt İlkokulu’nun daveti üzerine okula giden Aura Estetik Merkezi kurucuları Müge Güler ve Serap Çam, Diyetisyen Gökhan Akdağ’ın düzenlediği etkinliğe katıldılar.

Öğrenci velilerinin yoğun katılım gösterdiği sağlıklı beslenme bilgilendirmesinde konuşan diyetisyen Gökhan Akdağ, “Yıllardır doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğunu maalesef ki sonradan öğreniyoruz. Beslenme demek açlık duygusunu bastırmak karnımızı doyurmak ya da her canımızın istediğini yemek değildir. Maalesef ki yanlış bir algı oluşturduğumuz için hata yapıyoruz. Beslenme sağlığı korumak geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun ihtiyacı olan besinleri yeterli ve doğru zamanlarda almaktan geçer” dedi.

ÇOCUKLARINIZI DENETLEYİN
Günlük su içilmesi konusuna değinen Akdağ, “Genelde insanlara günde 8 ile 10 bardak su içilmesi konusunda uyarırlar. Ancak her insanını yapısı kilosu bir değildir. Yüz kiloluk bir insan ile atmış kiloluk bir insanın su içme miktarı farklıdır” dedi.

Diyetisyen Gökhan Akdağ özellikle Avrupa’dan birinciliğini aldığımız obeziteye de değinerek ailelerin çocukları üzerindeki denetimi iyi yapmalarını istedi.
Akdağ, “İnsan vücuduna alınan enerjinin harcanan enerjiden daha fazla olmasından dolayı insanlar obez oluyor” dedi.
Şirinyurt İlkokulu öğretmenlerinden Hatice İren ise “Destek oldukları için Aura Güzellik ve Estetik Merkezi kurucularına çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘OBEZİTEYE SAVAŞ AÇIYORUZ’
Aura kurucusu Müge Güler yaptığı teşekkür konuşmasında “Bizleri buraya davet eden okul yönetimine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Aura olarak özellikle eğitim kurumlarında ciddi projeler yaparak hep öncü olmaya çalıştık. Şimdi de ülkemizin en büyük sorunu olan obeziteyle ilgili bir projemiz var. Kurumumuzda bulunan diyetisyenimiz Gökhan Akdağ ile birlikte obeziteye savaş açıyoruz. Projemizi tüm okullarda hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yine güzellik merkezinin kurucusu Serap Çam ise “Burada olmaktan mutluyuz Diyetisyenimiz Gökhan Bey çok değerli bir arkadaşımız kendisine ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU