ARTIK BU ÇOCUKLARIN BİR KÜTÜPHANESİ VAR!


20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde İskenderun Gençlik Merkezi ve Melekler Kreş, Arsuz Kurtbağı İlkokulu’nda okuyan çocuklara hak ettiği mutluluğu yaşattı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde her çocuğun gülmeye ve kitap okumaya hakkı olduğuna inanan İskenderun Gençlik Merkezi her yıl olduğu gibi bu yılda bir köy okulunu kütüphanesine kavuşturdu. Geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 5.’sini düzenledikleri kütüphane projeleriyle Arsuz Kurtbağı Köyü’nde okuyan çocukların hayalini bu yıl Melekler Kreş desteği ile gerçekleştiren Gençlik Merkezi tüm çocukların kalbini fethetti.

ANLAMLI PROJE
Gençlik Merkezine destek olan hayırseverlerin yardımıyla çok daha büyük kitlelere ulaşan dağ köylerindeki okullara kütüphane projesi, bu yıl Melekler Kreş’in desteğiyle Kurtbağı İlkokulu’nun çocuklarını kütüphanesine kavuşturdu. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Daire Müdürleriyle, Limak Port Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ile müzisyen Soydan Soydaş ve yazar Cumali Miçoğulları’nın da katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Gençlik Merkezi’ne teşekkür ederken böyle güzel ve anlamlı projelere öncü oldukları için tebrik etti.

Melekler Kreş sahibi Nilay Doğrusöz Ünlü de böylesi yararlı bir işin içinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, çocukları sevindirmenin önemine dikkat çekti. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim töreni ile “Ezgi Ünlü Kütüphanesi” çocukların ve misafirlerin beğenisine sunuldu.

ÇOCUKLAR EĞLENDİ
Soydan Soydaş’ın keyifli müzik ziyafetiyle günün güzelliğine güzellik katan Kurtbağı çocukları, İskenderun Gençlik Merkezinin gönüllü gençleriyle doyasıya dans edip halaylar çektiler. Aynı zamanda yüz boyama ve ebru sanatı yapımıyla eğlenirken, el baskısı çalışmalarıyla da günü ölümsüzleştirip el izlerini kütüphaneye bıraktılar.

Yazar Cumali Miçoğulları’da kitabını imzalayıp çocuklara hediye etti. Gün sonunda tüm çocuklarla birlikle pasta kesen Gençlik Merkezi bu yılda Melekler Kreşin desteği ile unutulmaz bir projeye imza atarak çocukları hak ettikleri kütüphanelerine kavuşturup tarifi zor bir mutluluğun mimarı oldu.
Haber: Yılmaz AKPINAR