SEN KİMSİN Kİ KAFANA GÖRE GÖREVLENDİRME YAPIYORSUN?


İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, İskenderun basınıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Petek Cafe’de gerçekleştirilen basın toplantısına Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimi ile İskenderun’daki basın mensupları katılım gösterdi.

Kahvaltının ardından basın mensuplarının ısrarı üzerine HESOB Yönetim Kurulu’ndan istifasına ilişkin soruları yanıtlayan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, sert açıklamalarda bulundu.
HESOB Başkanı Kadir Teksöz’ün başkanvekilliği görevini İskenderun’daki bir başka oda başkanına vermesi yönteminin şık olmadığını dile getiren Başkan Uğur Fırat, HESOB Başkanı’na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Yahu sen kimsin ki kafana görev görevlendirme yapıyorsun? Yönetimi toplama yok, karar defteri yok. Böyle bir durumda nasıl dava arkadaşı olacağız? Ben seni satmadım. En son ki seçimde sana rakip çıkacaktı, gittim arkadaşlarla konuştum rakip çıkartmadım. Üstüne üstlük geçen hafta istifa haberlerimle ilgili de basını kendince yönlendirmeye çalışıyorsun. Sen benim ödediğim aidatlarla maaş alıyorsun. Aldığın maaşı açıkla o zaman, niye açıklamıyorsun? Bizim İskenderun’daki oda başkanlarımızın da Antakya lobisine alet olmalarına çok üzüldüm. Ben 12 yıl iyiydim de son 5 ayda mı kötü oldum? İskenderun halkının ve esnafının haklarını savunduğum için kötü oldum” dedi.

‘ALDIĞIN MAAŞI AÇIKLA’
Basın mensuplarının HESOB Yönetim Kurulu’ndan istifasına ilişkin sorusu üzerine Başkan Fırat, “Gördüğünüz gibi yine aranızdayım ve İskenderun adına hizmetlerimi sürdüreceğim. Ben bu hayatta iki şeyi beceremedim: Yağcılık ve yalakalık. Benim o makama ihtiyacım yok. Bugüne kadar da odadan 3-5 kuruş almak için çaba sarf etmedim. İşim belli gücüm belli. Bu bölge Kadir Teksöz’ü de Uğur Fırat’ı da iyi tanır. Ben bugüne kadar hiçbir dava arkadaşımı yarı yolda bırakmadım. Ama gelinen noktada görüyorum ki ‘seni aldım, seni verdim’ diyerek, işi oldu bittiye getirdiler. Yahu sen kimsin ki kafana görev görevlendirme yapıyorsun? Yönetimi toplama yok, karar defteri yok. Böyle bir durumda nasıl dava arkadaşı olacağız? Ben seni satmadım, en son ki seçimde rakip çıkacaktı, rakip çıkartmadım. Sen benim ödediğim aidatlarla maaş alıyorsun. Aldığın maaşı açıkla o zaman, niye açıklamıyorsun? Yönetim kurulu üyelerine ne veriyorsun, 300-400 TL. Nerede bu adamların huzur hakkı? Daha konuşacak çok şey var. Her şeyi zamana bıraktım. Ben karnımdan konuşmam, delilli, ispatlı konuşurum. İskenderun’daki oda başkanlarının da Antakya lobisine, bu işe alet olmalarına çok üzüldüm. Neden korkuyorsun?Çıkacaksın erkek gibi, duracaksın Uğur Fırat’ın arkasında, ama durmadılar.”dedi.

‘HE HE HE, HÖ HÖ HÖ İLE BAŞKANLIK OLMAZ’
Bir basın mensubunun ahilik bayramıyla ilgili sorusunu da Başkan Fırat, “Ahilik bayramı bu sene İskenderun’dan alınıp da Reyhanlı’ya niye verildi? Göreceksiniz, bu işleri yapan kişi aday da olamayacak, siz de burdasınız ben de burdayım. Bizim de bize göre sahibimiz var. Yüce Allah… Şahıslar hakkında konuşmak istemem ama, benim baba dostum olan, 30 yıl babası burada görev yapmış, bir çivi çakılmış mı? Şahıslara girmek istemiyorum. Erol Bey bu işi kabul etmeyecekti. Aramızda tuz ekmek vardı. Sana mı kaldı bu iş Erol Bey. Kusura bakma yani. Babasını şimdi görsem eğilir elini öperim. Yaptığınız yanlış, kusura bakmayın. Ahilik haftası dolayısıyla İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası esnafı kepengini kapatıp, tezgahını bırakıp ahilik bayramına katıldı. Benim esnafım aslan gibi. Niye katıldılar, çünkü biz ekmişiz, biçiyoruz. İşte başkanlık böyle olur. Öyle hehehe, höhöhö ile başkanlık olmaz, dik dur ya! Ahilik haftasını her sene yapacağız. Bir de HESOB Başkanı Antakya’dan olacak diye bir kaide yok. Erzin’den de çıkabilir, Dörtyol’dan da çıkabilir, Kırıkhan ve Payas’tan da çıkabilir. Bu makamlar bizim babamızın malı değil. Önemli olan arkamızdan hoş bir seda bırakmaktır” ifadesinde bulundu.

‘ESNAF DAHA YENİ Mİ AKLINA GELDİ SAYIN BAŞKAN!’
Yine bir gazetecinin İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in esnaf oda başkanlarına verdiği kahvaltıyı da değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bir belediye başkanı esnaf oda başkanlarını bir araya getiriyor. Tebrik ettim ve alkışladım. Şimdiye kadar neredeymiş? Seçime 5 ay kala esnafa kahvaltı mı veriyorsun? Neredeydin şimdiye kadar? Buraya sosyete pazarı kurulurken neredeydin? Kuyumcuların dibine gelip imar kanununa aykırı baraka yapılırken neredeydin? Esnaf daha yeni mi aklına geldi sayın başkan? Şimdiye kadar defalarca kahvaltı verdik, çoğuna gelmedi, hatta Ahilik Haftasına bile gelmedi. Geçin bunları geçin kardeşim. Bunları konuştuğumuz zaman Uğur Fırat kötü oluyor. Sosyete pazarı kurulurken neredeydin? Nikah salonunun fotoğrafçısını İstanbul’a verirken neredeydin, burada fotoğrafçı mı yoktu? Diş hastanesinin önünde 1 ay kebap yellediler, İskenderun’da kebapçı mı kalmadı? Ben bütün esnafın haklarını savundum, onun için kötü oldum. Kahvaltı veriyorsan belediyenin kesesinden veriyorsun” şeklinde görüş ortaya koydu. Açıklamaların ardından İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları hatıra fotoğrafı çektirdiler. Haber: Yılmaz AKPINAR