SAHİP ÇIKALIM!


4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle İskenderun’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliği Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye personelleri ile okul ve kreşler barınağı ziyaret ederek, burada bulunan hayvanlara mama getirdiler.

Kedi ve Rehabilitasyon merkezinin sorumlusu Mine Altay ile Anadolu Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Mücella Çelik ve hayvan severler davetlileri tek tek karşılayarak onları barınakta gezdirdiler. Çok sayıda kedinin barınakta gezdiğini gören minik çocuklar kedileri almak için çabaladı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kedi Bakım Sorumlusu Mine Altay, “4 Ekim Dünya hayvanlar koruma gününde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bu hizmetlere yüreğimizi koyduk. Bizlere bu çalışmamıza her konuda destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.
Anadolu Hayvan Hakları Federasyona Başkanı Çelik ise, “Merhamet çok saf ve temiz bir duygudur. Emanet çok önemlidir. Allah şüphesiz ki en güzel sıfatla birinci kullarım siz insanları yarattım der. Ayettir bu! Sessiz canlarımın emanetini de siz kullara verdim diyor” açıklamasında bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Korunmaya muhtaç insan olduğu gibi korunmaya muhtaç sessiz hayvanlar da vardır. Bu nedenle hepimizin sessiz hayvanlara sahip çıkması lazım” dedi. HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden İSE, “Bu dünya sadece bize ait değil. Hepimize ait bir dünyadır. Etrafınıza baktığımızın da çiçeği, suyu ve hayvanlarıyla güzel! Dolayısıyla bir birinden ayrıştıramayız” dedi.

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Eco-team öğrencileri de okulda magnet satışı yaparak topladığı parayı Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağışta bulundu. Ayrıca okul çevresinde bulunan sokak köpekleri mamalarla beslendi.  
Haber: Cuma KESEROĞLU