CUMHURİYET AŞKI


Hatay Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.
Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya ilçesindeki bir otelde verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95 yaşını kutlamanın coşkusu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Cumhuriyet’e sahip çıkılması ve yaşatılması gerektiğini ifade eden Ata, “Bizleri çağdaş dünya ile buluşturan, özgürce yaşamamıza imkan veren Cumhuriyet, korumamız, sahip çıkmamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır” dedi.Geçmişten günümüze birlik-beraberliğin, barışın ve hoşgörünün simgesi olan Hatay’ı, bu yönüyle de bağımsızlık ve cumhuriyet ruhunun yaşadığı örnek bir şehirdir olarak anlatan Vali Ata “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılını kutladığımız bu özel gün vesilesiyle, kardeşlik ruhunun ve huzur ortamının tüm Dünya’ya yayılmasını ve ilelebet devam etmesini diliyorum. Sözlerimi büyük önder Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum; ‘Türkiye Cumhuriyeti; büyük Türk milletinin öz ve en değerli malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

10. YIL MARŞI EŞLİĞİNDE PASTA KESİLDİ
Konuşmaların ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde pasta kesildi. Mustafa Kemal Üniversitesi Konservatuvar Bölümü öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.Coşku dolu anların yaşandığı resepsiyon, Vali Ata ve Eşi Nazan Ata’nın konukları tek tek uğurlaması ile son buldu.
Resepsiyona; Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2’nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Erol Özkan, Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş ve Orhan Aktürk, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, kurum il müdürleri, işadamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi derneklerimizin temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit ve gazi aileleri katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR