BAŞKAN ALTAN TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYOR


Hassa ve Kahramanmaraş Kültür Evi temel atma töreninde başkanlar geçidi yaşandı. Gerçekleştirilen temel atma törenine dernek ve belediye başkanları yoğun ilgi ve katılım gösterdi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından gerçekleştirilen Kültür Evleri projelerine Karabük, Safranbolu’dan sonra Hassa ve Kahramanmaraş da dahil oldu. Temel atma törenine; Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Kaymakamı Polat Kara, Payas İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Bağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Akdeniz Kahramanmaraşlılar Federasyon Başkanı Cengiz Biber, Adana Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Yakup Kilitçioğlu, İskenderun Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Cuma Bal, Dörtyol Kahramanmaraşlılar Dayanışma ve Dernek Başkanı Şenay Görür, Dörtyol Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Murat Karakoyun ve Osmaniye Andırınlılar Dernek Başkanı Yunus Temiz katılım gösterdi.

Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; Payas’ta görmüş olduğu yatırımların ve projelerin büyükşehir belediye çalışmalarıyla denk olduğunu, Ecdadımızın bize bırakmış olduğu tarihi mirasa sahip çıkmış olduğu alanın değerlendirilmesiyle Türkiye’de bir ilk olduğunu ve böyle güzel yatırımlarla Kahramanmaraşlılara vermiş olduğu destekten ötürü Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkürlerini sundu.

PAYASTEM’İN BAŞARISI SINIRLARI AŞTI
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise konuşmasında “Dünü bu güne bu günü yarına taşıyan projelere imza atan Payas Belediye Başkanına yapmış olduğu STEM projesine dem vuracak başarılarımız ülke sınırlarını aştı. Başarılarımızda övünüyoruz sayın başkanım” diyerek sonlandırdı.
Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara ise, “Hiçbir dilde karşılığı olmayan sadece bize has olan 3 kelime var. Gönül, Sıla ve Gurbet. İşte burada bu gönlümüzde yaşadığımız bu sızılara bir nebze su serpen ayrımcılık değil bütünleşmeye vesile olan bu projenin temellerini atıyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise konuşmalarında göreve geldiğinden beri büyük bir titizlikle desteklerin yanında olmayı onların sorunlarına çare olmaya çalıştığını söyledi.

DERNEKLERİMİZİN HEP YANINDA OLACAĞIM
Başkan Altan, “Payas; Türkiye’nin ve Hatay’ın her yerinden gelen ailelerin buluştuğu bir ilçe. Kültürel bir birliklerin ayrıştırıcı değil bu tarz yapılacak kültür evleri ile birleştirici bir unsur olduğunu ve Hatay’a değer kattığını belirtti. Bu Kültür evlerinde sadece Hassasılar, Kahramanmaraşlılar değil tüm Payaslılar gerek kurs gerekse seminer gibi toplu etkinliklerle bir araya gelebilecekler. Dünde derneklerimizin yanındaydım. Bugün de ve yarında olacağım. Şahsıma yaptıkları övgü dolu konuşmalarından dolayı değerli başkanlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR