SINIRDA İDLİB ÖNLEMİ


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hatay’da sınır noktalarında görevli birliklere takviye M-60 T tanklarının sevkiyatı sürüyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, tırlar ile sevk edilen M-60 T tankları, sınır birliklerine takviye olarak gönderildi. M-60 T tankları özel klima donanımı sistemiyle bölge koşullarına uygun zırhlı araçlar arasında yer alıyor. Sürücü görüş sistemi ve zırhlı güçlendirme koruma astarına sahip tanklarda, ayrıca füzelere karşı lazer uyarı sisteminin yanı sıra 12.7 milimetre SARP uzaktan kumanda edilen silah sistemi de bulunuyor. Bölgede askeri araç ve personel sevkiyatının devam edeceği öğrenildi.
Esad rejiminin İdlib’e yönelik olası operasyonu, Türkiye’yi alarma geçirdi. Muhaliflerin son kalesi olarak bilinen İdlib’e yönelik rejimin olası operasyonunun engellenmesi için diplomasi trafiği devam ederken, sahadaki hareketlilik de her geçen gün artıyor. 

ATME KAMPI HAZIR
Türkiye operasyon durumunda 4 milyona yakın sivilin sığınmak isteyeceği adres olduğu için çok bilinmeyenli İdlib denkleminin masada çözülmesi için çaba harcıyor. Çatışma durumunda sınır hattına yönelebilecek sivillerin ilk etapta Türkiye sınırına yakın noktada, Suriye tarafındaki Atme kampı ve civarında tutulması hedefleniyor. 
TSK’nın İdlib’i çevreleyen şekilde 12 ayrı gözlem noktası bulunuyor. Gözlem noktalarının güvenliği beton bariyerler ve ateş destek unsurlarıyla güçlendirildi. Türk birliklerine sığınmaya çalışan göçmenlere yönelik radikal unsurlar veya rejim güçlerinden bir müdahale olması halinde, bunlara da anında misliyle karşılık verileceği bildirildi. HABER MERKEZİ