SAVAŞLAR OLMASIN!


5. Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet kısa film festivali halk galası Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi.Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenen festivalde, Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 adet kısa filmin gösterimi yapıldı. Anıt Alanı’nda düzenlenen galaya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Galada ilk önce, savaş mağduru kadınları konu alan bir defile düzenlendi. 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 kısa film sinevizyon ile gösterimi yapıldı.

AMAÇ, İYİLİĞE VE SEVGİYE DAVET ETMEK
İyiliğe sevk eden karakterlerin öğretileriyle, bu yıl savaşın mağdur kadınları ve çocukları konu aldıklarını belirten Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, “Amacımız bu filmler ile İskenderun, Bursa ve İstanbul gösterimlerimizi bitirdikten sonra dünya sinemasına açılmak. Filistin’in, Suriye’nin, Arakan’ın ve Bosna’nın, o acı ile yoğrulmuş toprakların bir nebze de olsa empatisini kurmak. Tüm insanlığı bu 7 kamil insanın öğretisinden hoşgörüye, iyiliğe ve sevgiye davet etmektir. Güzel hikayeleri kaleme alanları tebrik ediyorum. İnsanlığın dini, dili, ırkı ve mezhebi yoktur. Sanat yoluyla verilen bu mesajla dünyada birçok kişiye ulaşılacaktır” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve odamızın ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Galasına hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum. 5 yıldır Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle gerçekleşen, bu yıl beşincisinin açılışının İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, kapanışının ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacağı, Anadolu’da yetişmiş ve dünyaya mal olmuş 7 İslam bilgininin öğretilerinden esinlenilerek anlatıldığı, köklü Türk-İslam medeniyetinin sanatsal bir bakış açısıyla dünyaya tanıtıldığı bu önemli Kısa Film Festivali Galasının bölgemizde düzenlenmesinin gururunu yaşamaktayız” dedi.

FESTİVALİN AMACINA YAKIŞTI
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu kısa film festivalinin amacına çok yakışan birliğin, beraberliğin kardeşliğin şehri olan İskenderun’da düzenlenmesinin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “Bugün güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere organizatörümüze herkese teşekkür ediyorum. Yedi Velayet 7 Vilayet de 7 tane ilim adamının, tasavvufçunun insanlığa sevgiyi, barışı, kardeşliği, hoşgörüyü öğreten bu çok değerli yetiştirdiğimiz değerlerin ve bütün dünyaya mal olan bu etkinlikleri böyle güzel bir organizeyle getiren Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli’ye çok teşekkür ediyorum. İyi seyirler diliyorum. İnşallah devamını da diliyorum” diye konuştu.Galaya CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İTSO Başkan Levent Hakkı Yılmaz, Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun’da katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR