‘SAĞLIKLI HAYAT AĞACI ARACI’ VATANDAŞIN HİZMETİNDE


İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü, ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Atatürk Anıt Alanı’nda Sağlıklı Hayat Aracı ile vatandaşlara boy –kilo, tansiyon ölçümü ile vücut kitle endeksi hesaplaması yaptı.

Anıt Alanı’nın yanısıra, Yaşam Parkı’nda dağıtılan broşürlerle vatandaşları sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendiren ekipler, gerçekleştirdikleri ağız ve diş sağlığı taramalarında da çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtarak diş fırçalamanın da önemini anlattı.

ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI
İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Uzman Doktoru Ömer Alışkın, ‘Sağlıklı Hayat Aracı’nın hafta boyunca Atatürk Anıt Alanı’nda olacağını belirtti. Ücretsiz sağlık taramalarına vatandaşları davet eden Dr. Alışkın Halk sağlığı bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Toplum sağlığını korumak adına gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmanın önemine değinen Dr. Alışkın; “Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Biz de buradan yola çıkarak, aracımıza uğrayan vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçüyoruz. Bunun yanısıra boy kilo ölçümü yapıp beden kitle endeksini hesapladıktan sonra vatandaşlarımızı sağlık durumlarına göre aile hekimlerine yâda gerekli gördüğümüz doktorlarımıza yönlendiriyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezi’mizdeki KETEM’e ücretsiz rahim ağzı ve meme kanseri taramalarını yaptırmaları için vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYORUZ
Ağız, diş sağlığı konudunda da halkı bilinçlendirmek için diş macunu, ve diş fırçası dağıttıklarını belirten Dr. Alışkın, Halkı hipertansiyon ve şeker ilaç kullanımı hakkında da bilgilendirdiklerini kaydetti. Dr. Ömer Alışkın, “Halk Sağlığı Haftası’nın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Biz de buradan yola çıkarak, aracımıza uğrayan vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçüyoruz. Bunun yanısıra boy kilo ölçümü yapıp beden kitle endeksini hesapladıktan sonra vatandaşlarımızı sağlık durumlarına göre aile hekimlerine yâda gerekli gördüğümüz doktorlarımıza yönlendiriyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezi’mizdeki KETEM’e ücretsiz rahim ağzı ve meme kanseri taramalarını yaptırmaları için vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ağız diş sağlığı konusunda hem vatandaşlarımızı hem çocuklarımızı bilgilendirip onlara aracımızda bulunan diş macunu ve diş fırçamızı hediye ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı‘Hipertansiyon, şeker ve akılcı ilaç kullanımı’ konusunda da bilgilendiriyoruz. Havaların biraz sıcak olması dolayısı ile vatandaşların gelişleri biraz sıkıntı oluyor ama akşama doğru yeterli ilgiliyi görebiliyoruz” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU