JAPON PRENSES İLE YATIRIM ZİRVESİ!


Türk bayraklı ojesi ve Ata’ya saygı duruşu ile gündem olan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen toplantı öncesi DEİK Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı ile bir süre sohbet etti.

Bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilecek Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı’na ilişkin basın toplantısı öncesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen Mikasa Vakfı Onursal Başkanlık Toplantısı’na katılan Prenses Mikasa, Tosyalı ile düzenlenecek olan ortak toplantı ve Türkiye-Japonya ekonomik ilişkileri üzerine bir süre sohbet etti.

Daha sonrasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Tosyalı, Türkiye’de Japon doğrudan sermaye yatırım tutarının 2.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını, Türkiye’de faaliyet gösteren Japon firmaların sayısının 195’i bulduğunu ve bu yıl düzenlenecek olan Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı’na 100 civarında Japon CEO’nun katılacağını söyledi. Haber: Yılmaz AKPINAR