İLKLERİ ŞEHRİ PAYAS’TA İLKLERE DEVAM!


Belde belediyesi olarak devraldığı Payas’ın 2012’de ilçe olmasıyla hizmet çıtasını daha da yükselten ve birçok anlamda sadece Payas’ta ve Hatay’da değil Türkiye’de ilklere imza atan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, dördüncü döneminde de Payas’ı dört dörtlük hizmetlerle buluşturmaya ve Payas’ı farklı kılmaya devam ediyor.

PAYAS’TA EĞİTİM ÇITASI “TARIK PROJESİ” İLE YÜKSELDİ
Payas Belediyesi ve Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülen “Tarık Projesi” öğrencilere umut ışığı oldu. Eğitimci kimliği ve eğitim konusunda gösterdiği hassasiyetle dikkat çeken Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bu alanda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarlar ve eğitime getirdiği fırsat eşitliğiyle öğrencilerin geleceğe olan bakış açılarını değiştirdi.
Payas Belediyesi ve Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülen “Tarık Projesi” kapsamında Payas Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İlk, Ortaokul ve Lisede eğitim gören öğrencilere 23450 adet sınavlara hazırlık kitabı ve 544 adet zekâ oyun setleri dağıttı. İlçe genelinde eğitim çıtasını “Tarık Projesi” ile yükselten Payas Belediyesi, öğrencilerden ve velilerden tam not aldı. Payas Belediyesi’nin Bekir Altan’ın öncülüğünde bu projede her yaş grubuna uygun olarak öğrencilere eğitimlerini ve gelişimlerine katkı sağlayacak kitap setlerinin ücretsiz olarak verilerek ihtiyaçları gideriliyor. Zeka oyunu setleri, Her sınıfa ve tüm sınavlara uygun Kaynak Ders Kitapları, Türk Klasikleri, Türk Büyükleri gibi kitap dağıtımını kapsayan projeyle Payas’ta Eğitim’de Fırsat Eşitliği sağlandı. Payas ilçesindeki imkanları daha verimli kullanarak başarıyı arttırmaya yönelik; akademik, sosyal ve kültürel dinamikleri harekete geçirmek amacıyla Payas’ta uygulanan ‘Tarık projesi’ okulların açılmasıyla aktif olarak etkinliklere başlıyacak ve etkin bir şekilde çalışmalarını tekrar kaldığı yerden sürdürmeye devam edecektir.

EĞİTİM, BİR MİLLETİN KADERİNİ BELİRLER’
Eğitimli bir millet, gelişmiş bir memleket düsturunu şiar edindiklerini belirten Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, eğitimin önemine vurgu yaparak “Güzel bir gelecek yalnızca iyi bir eğitimle sağlanır. Eğitim, bir milletin kaderini belirleyen en önemli unsurdur ve çağdaş medeniyet kapıları ancak eğitim ile aralanır. Eğitim kalitesinin artması adına devletimiz her türlü imkânlarını kullanıldığı gibi bizlerde Payas Belediyesi olarak eğitime desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tarık Projesi ile 2017-2018 eğitim yıllında, yüzbinlerce sınava hazırlık kitapları, zekâ oyunları ve hikâye kitaplarını öğrencilerimizle buluşturduk. Daha iyi bir gelecek sunabilmek için öğrencilerimize deneme sınavları yaptık. Her türlü sorunun çözümü için verilecek cevabın eğitim olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Okul öncesinden başlayarak eğitimin tüm kademelerinde nasıl daha iyi bir eğitim verilebileceğini anlatıp, eğitimi iyi hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Tarık Projemiz de bunlardan bir tanesi. Projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

‘MESLEKİ EĞİTİMDE SON NOKTAYI PAMEK’LE BİZ KOYDUK’
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük eğitim projesi PAMEK (Payas Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi) Payas halkına hizmet etmek üzere hayata geçirildi.
Yaşanan hızlı teknolojik değişimler sonucu çoğu zaman alınan eğitimlerin yetersiz kalması bireylerin sürekli öğrenerek kendilerini yenilemesi gerekliliğini ortaya koymuştur. İşte PAMEK bu noktada Payas halkının çözüm ortağı olmak için kurulmuştur. Başkan Altan, her yaştan, her kesime uluslararası düzeyde model oluşturacak şekilde oluşturulmuş PAMEK merkezinin, herkes için gurur kaynağı olduğunu belirtmiştir. Ücretsiz olarak düzenlenen kurslarda; kursiyerler yeni bir meslek sahibi olmak, mesleğinde kendini geliştirmek, sanatla yeteneğini keşfetmek ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyen herkesin buluşma adresi olmuştur. Kurslar Payas Belediyesi ve Payas Milli Eğitim işbirliği ile düzenlenmekte olup tüm kurslarda MEB onaylı sertifika verilmektedir. Laptop, PC, 3D yazıcı, Ploter, Dijital Baskı Makinesi, CNC, Drone, 4K Fotoğraf Makinesi, 4K Kamera gibi son sistem donanımlarla diğer mesleki eğitim kurslarından farklı şekilde uygulayarak öğrenme imkânı sunan bir eğitim merkezi olarak Hatay’da değil Türkiye’de bir ilk olmuştur.Tecrübeli yönetim kadrosu, son sınıf teknoloji atölyeleriyle PAMEK, iddialı bir proje olarak Payas’a yeni bir açılım getirmiştir. Bu sayede işsizlik probleminin çözümlenmesi için yeni bir adım atılmıştır.

FİKRİN DEĞERE, BİLGİNİN BİLİME DÖNÜŞTÜĞÜ ADRES PAMEK
Kendini keşfetmek, üreterek kazanmak ve ülkesine katkı sağlamak isteyen tüm Payas halkına kapılarını açan PAMEK, çocuk gelişiminden, bilişime, spor kurslarından müzik kurslarına, yabancı dil kurslarından kişisel eğitim kurslarına, sanatsal kurslardan grafik kurslarına, ahşap kurslarından yiyecek kurslarına kadar 150 farklı branşta , 198 kurs , 4700 kursiyere ulaşıldı.
Ortaya koyduğu sosyal sorumluluk projesiyle adından söz ettiren Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; “Oldukça geniş bir yelpazeyle eğitim verilen kurslarımızda alanında uzman öğretmenler tarafından ücretsiz ve uygulamalı olarak verilen özellikle Aşçılık, Çocuk gelişimi, bilgisayar, kuyumculuk, grafik tasarım gibi mesleki kursların dışında sosyal ve kültürel kurslara da yoğun ilginin olduğunu ve Payaslıların göstermiş olduğu bu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek PAMEK’in başarısı ne kadar yerinde bir hizmet olduğunun göstergesidir” dedi.

PAYAS STEM İLE GELECEĞİ KURGULUYORUZ
Belediyecilik alanında hayata geçirdiği farklı ve örnek projelerle dikkat çeken Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın eğitim alanında yeni bir çığır açan Payas STEM Projesi ile gençler geleceği kurguluyor.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından geleceğin bilim insanları ve mühendislerinin yetişmesi için Payas STEM Merkezi kuruldu. Merkez ücretsiz olması ve özellikle kız çocukları ile maddi durumu düşük ailelerin çocuklarına eğitim vermesi ile Türkiye’de ilk tek olma özelliğine sahip oldu. Merkez, ayrıca bilim, mühendislik, yazılım, akıl oyunları, astronomi alanlarında geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için çocuklarda alt yapıyı oluşturmayı hedef haline getirdi. Bu hedef çerçevesinde kurulan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan Payas Stem’in öğrencilerin kendi tasarladıkları dünyada yaşamalarına imkan sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas’ta, geleceğin rekabet dolu dünyasında fark yaratacak; yaratıcı, kendine güvenen, 21. yüzyılın becerileriyle donanmış̧ bireyler yetiştirme hedefimiz vardı. Bu amaçla Payas Belediyesinin desteği ile Türkiye’nin İlk ve tek ücretsiz STEM eğitimi veren PayaStem merkezinin kurulumu yapıldı. Bilginin paylaşılması gereken bir zenginlik olduğuna inanıyoruz. Yaparak, yaşayarak, çalışarak ülkemize ve insanlığa faydalı olmak çabasındayız. Öğrencilerimizin başkalarının tasarladığı değil kendilerinin tasarladığı bir dünyada yaşamasını istiyoruz” dedi.

KISA ZAMANDA ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI
Payas STEM 2016-2017 eğitim öğretim döneminde açılmış olmasına rağmen az zamanda çok büyük işler başardı. İlkokul 3. sınıftan başlayarak ilk, orta ve lise öğrencilerine eğitim veren merkezde öğrenciler, Türkiye geneli düzenlenen First Lego League (FLL) turnuvasına katılarak madalya, 250 binden fazla öğrencinin katıldığı, Amerika’da düzenlenen FRC (First Robotic Competition) robotik yarışmasında ise 2 ödül kazandı. 2017’de edindiği tecrübeden sonra 2018 Şubat ayında Ankara’da düzenlenen FLL turnuvasına 10 öğrenciyle katılan Payas STEM robotik takımı ‘en iyi programlama’ kupasını kazandı. Öte yandan merkez, Arjantin’de düzenlenen “Internatıonal Expocytar 2017” yarışmasında dünya birincisi oldu. 2017 Şubat ayında İzmir de düzenlenen FLL robotik yarışmasında 7 öğrencimiz ve bir özel çocuğumuzla katıldık. Yarışma tarihinde ilk kez zihinsel olarak engelli bir öğrenci robotik yarışmasına katıldı ve sunum yaptı. TÜSİAD’ın Milli Eğitim öğretmenleri için hazırladığı Stem kiti ve öğretmen eğitimi projesinin ilk yüz yüze eğitimi Payas Stem Merkezinde gerçekleştirilmiştir. GOOGLE’ın Codeweek etkinliği çerçevesinde Türkiye’de 2017 yılında desteklediği iki kurumdan biridir. Payas Stem Merkezi dünyanın en iyi 5 üniversitelerinden biri olan University Collage London ile proje ortağıdır. Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) da PayaStem olarak canlı yayında kodlama eğitimleri vermeye başladı ve halen devam ediyor. Bekir Altan, İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen yurtiçi ve yurtdışından önemli konukların katıldığı ‘2017 Lobin Consumer Quality Awards – 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi’ne katıldı. Türkiye’de inovasyon anlamında ön plana çıkan üst düzey eğitim projemiz Payas Stem ile ‘Yılın En İyi İnovatif Başkanı’ ödülünü aldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR