ARSUZ FESTİVALE HAZIR


Arsuz Kaymakamlığı ve Belediyesi işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Arsuz Festivali(ARSUZFEST) tanıtım toplantısı Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Jandarma komutanı Mehmet Emin Albayrak, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve festival komite üyelerinin katılımı ile Besime Mare‘de gerçekleştirildi.

ARSUZ’UN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı festivalin ilçenin tanıtımı anlamında büyük katkısı olduğunu belirterek, “Her geçen yıl daha da geliştirerek daha profesyonelce ve geniş katılımlarla geleceğe taşıyacağız. 12 farklı spor dalını içeren ve sporseverlere unutulmaz anlar yaşatan eşsiz bir festivaldir. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Doğa ve Su sporları Festivalimize gösterilen ilgi nedeniyle geleneksel hale gelmiştir. Sponsorlarımızın desteği ile bu yıl daha da renklendirildi” dedi.Dört gün sürecek olan festivalde Arsuz halkının yanı sıra tüm Türkiye’den gelen katılımcılara müthiş doğa ortamında kamp yapma imkanı sunduklarının altını çizen Kaymakam Sarı, ”Gündüz doğa yürüyüşleri, yelken yarışları, dağ bisikleti gösterileri, motocross gibi spor etkinlikleri ile akşam eğlencelerle festival taçlandıracağız. Birbirinden değerli sanatçılar, müzik gurupları, dans gösterileri ve afterparty etkinlikleri Arsuz’u renklendirecek” diye konuştu.

YOĞUN KATILIM OLUYOR 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yeni kurulan bir ilçe olmalarına rağmen çok büyük gelişmeler kaydettiklerini belirterek “Arsuz bir festivaller şehri. Bu düşünceyle ilçemizde etkinlikler düzenliyoruz. Arsuz halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimize ilçemizi tanıtma imkanı buluyoruz. Bu konuda Başta Valimiz olmak üzere Kaymakamımız ve sponsorlarımız ile emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Herkesi festivalimize bekliyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR