AHMET ŞERİF İZGÖREN, SİMYA KOLEJİ’NİN KONUĞU OLDU


İskenderun Simya Koleji’nin konuğu, Türkiye’de konferansları özellikle üniversiteliler tarafından izlenme rekorları kıran Ahmet Şerif izgören oldu. İzgören etkileyici hitabeti ile ülkemizdeki başarı öykülerine yer verdi.
Liderlik, takım çalışması, yönetim ve iletişim alanında yurt dışı da dâhil olmak üzere birçok üniversite ve platformda 500’ü aşkın seminer veren Ahmet Şerif izgören, Simya Kolejleri Oryantasyon Eğitimi ve Zümre Toplantıları Programının konuğu oldu.
İskenderun Simya Koleji Konferans salonundaki toplantıda, eğitimcilere ve velilere yönelik “Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak” konulu seminer veren Ahmet Şerif İzgören, çocuklarımızın eğitimine yönelik sözleriyle büyük alkış aldı. Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal ile İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal’ın daveti üzerine İskenderun’a gelen Ahmet Şerif izgören, Türkiye ve Dünya’dan başarı hikayelerini ortaya koyarak, çocukların içindeki cevhere yoğunlaştı.

BAŞARI HİKAYELERİ GÖZ DOLDURDU
Yoğun bir katılımın olduğu seminerde İzgören, “Yıl 1960! Küçük bir çocuk.. Yüzlerce cocuk arasında basketbol takımına seçilemiyor. 287 kişi ile birlikte dışarıda kalıyor. Ama o çocuk pes etmiyor.. 12 kişilik takımın yanına koşuyor.. Koç ona ‘git’ diyor, gitmiyor.. Bakıyor ki, öyle olmayacak.. Yanına alıyor, istatistikleri tutsun diye.. Derken, bir maç esnasında takım 9 kişi kalıyor. Koç, o çocuğa “bugün sen oynayacaksın, hazırlan” diyor.. O an yaşamı değişiyor.. O çocuk, 2000’li yıllarda basketbolda Milli Takımlar Baş Antrenörü olarak karşımıza çıkıyor.. Adı da Çetin Yılmaz’dı! Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız hangi yoldan gittiğinizin önemi yoktur. Çocuğunuzu çok korursanız, herhangi bir yazgıyı gerçekleştirmeye yetecek kadar güçlenemez. Çocuğunuzdaki yeteneğe odaklanın, daha fazla çözeceği sorulara değil! Güçlükler hayatınızın önemli ve değerli bir parçasıdır. Sonuç çıkarmayı başarırsanız zorluklar bilge bir öğretmen gibidir. Sonuç çıkarmayı bilmiyorsanız her gün dayak yediğiniz ama hiçbir şey öğrenemediğiniz öğretmene benzer zorluklar. İşin kötü tarafı derse de girmek istemezsiniz, yani hayatı sevmezsiniz. Yaşadığınız her zorluk sizi hayata yaklaştırır” dedi.

ÇOCUKLARIN ZORLANMASINA İZİN VERİN
Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal ise sunumunda, “Eğitim, farkındalık isteyen meşakkatli bir yoldur. 82 okulumuz ve kurs merkezlerimizle eğitim vermeye devam ediyoruz. Her dönem yeni keşifler oluyor. Ülkemizin daha iyi olmasını sağlayacak bizleriz. Şu ekonomik krizden çıkabilecek olan sizlersiniz. Zahmetsiz bişey elde etmek mümkün değil. Çocuklarımızın refahı için çalışmak zorundayız. Güzel şeylerin hepsi belli zorluklardan geçer.Çocukların ne eksiği var, hangi yöne eğilmesi gerekiyor, bileceğiz. Çocukların zorlanmasına izin verin” dedi.

ÇOCUKLARIN İÇİNDEKİ CEVHERİ ÇIKARIN
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Dairesi Başkanı Mehmet Baran ise konuşmasında, “Her zaman konuştuğumuz bir sistem var. Finlandiya eğitim müfredatı! Ben de gittim, gördüm. Finlandiya’da 4.5 milyon nüfus var. Ülke her ferdini kazanmak istiyor. Burada ise 18 milyon genç var, 1 milyonu kazanalım yeter, kafasını yaşıyoruz. Bu şekilde başarıya odaklanamayız. Türkiye’de 12 bine yakın özel okul var. Veli özel okullardan güven ve sosyal statü arıyor. Çocuğa yüklediğiniz değer kadar başarılısınız. Çocukların içindeki cevheri çıkarın. Çocuklar eline mikrofon alsın. Bir konuda fazladan iki üç soru çözdürmek okula başarı getirmez” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Simya Koleji İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal, Türkiye Taekwando şampiyonasında 59 kg. bayanlarda Türkiye şampiyonu olan Azra Tuba Torun’a plaket takdim etti. Haber: Yılmaz AKPINAR