HATSU DEREYE AKAN PİSLİĞİ GÖRMÜYOR MU?


Belen ilçesindeki yerleşim yerlerinin yakınındaki dereye akan kanalizasyon suyu, çevre halkının tepkisine neden oldu. Derenin geçtiği Karapelit Mahallesi’nde tepkilerini göstermek için bir araya gelen vatandaşlar, geçmişte suyunu içtikleri, bahçelerini suladıklarını dereden akan kanalizasyon nedeniyle çocukların hastalandığını, hayvanlarının öldüğünü ve bahçedeki ağaçlarının kuruduğunu iddia etti.

ÇOCUKLAR VEREM Mİ OLSUN?
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Vurucu burada yaptığı açıklamada, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yapılması gereken altyapı ve su bağlantılarının uzun süredir yapılmadığını öne sürdü. Derenin bir buçuk yıldır kanalizasyon suları nedeniyle kötü durumda olduğunu belirten Başkan Vurucu, şöyle devam etti:
“Şu anda bırakın elimizi yıkamayı, çizmeyle geçecek, üstüne basacak durumda değiliz. Bu milleti burada bu mikrop yuvasının içinde yaşamaya mahkum ediyorlar. Buradaki insanlarımızı bu pislik içinde yaşatmaya hakları yok. Bir an önce buna çözüm bulmaları gerekir. Buranın bütün fotoğraflarını çektik, hem valiliğimize ve hem de bakanlığımıza gönderdik. Bir an önce çözüm bulunmasını talep ettik. Hemen yakınımızda oturan evlerimiz var. Derenin kenarında çocuklarımıza bakın. Bunlar bu derenin kenarında oynuyor. Çoğu ateşten her gün hastaneye gidiyor. Allah korusun çoğu sıtma olacak, verem olacak. Bunun bir vebali olmayacak mı? Bir karşılığı olmayacak mı? Ne zamana kadar bekleyeceğiz.”

HAYVANLARIMIZ TELEF OLUYOR!
Karapelit Mahallesi’nde ikamet eden 67 yaşındaki Burhan Pembeci de, dereye akan lağımın sivri sinekleri köylerine çektiğini söyledi. Yetkililerden bir an önce olaya el atmasını isteyen Pembeci, “Bizim hayvanlarımız telef oluyor bu sudan içtiği için. Bizim sebzelerimiz olmuyor, bu sudan sulandığı için. Bizim ağaçlarımız kuruyor bu pis sudan sulandığı için” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR