BİLİMİN IŞIĞINDA BİRLİKTE YÜKSELECEĞİZ


“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı” kapsamında desteklenen ‘İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği” 5-6 Ekim 2018 tarihlerinde iki gün süreyle İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile hazırlanan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Bilim ve Sanat Merkezlerinin destekleri ile gerçekleştirilecek olan proje, ilimizde düzenlenen ilk 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği olacak. Proje, her yaş grubundan katılımcının temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlayacak çok sayıda etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yanı sıra gökyüzü gözlemlerinden oluşuyor.
Açıklamada şöyle denildi;
“Bu sayede katılımcılarda bilimsel merak ve farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır. Türkiye’nin uzay bilimleri ve teknoloji alanında söz sahibi bir konuma gelebilmesine katkı sunmayı hedefleyen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği Projesi, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında görevli alan uzmanlarının birikimlerini geniş halk kitleleriyle paylaşmalarına ortam sağlamaktadır. Ayrıca projede atölye çalışmalarıyla destek verecek olan hem Hatay İli’nden hem de Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan çok sayıda saygın öğretmen, üniversite öğrencisi ve gönüllü yer almaktadır.
Bilimin ışığında hep birlikte yükselmek için ilgi duyan herkesi İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsündeki, İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği’ne katılmaya davet ediyoruz.” Katılımcı başvuruları için linki tıklayın: www.teknouzaybilimsenligi.com
Haber: Yılmaz AKPINAR