BEŞ YIL HEP BERABER, YENİ BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞACAĞIZ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan aday adayı olan Öztürk Çolak, bölge basını ile İskenderun Steel Towers Cafe’de kahvaltıda bir araya geldi.
Toplantıya CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Belediye Başkan Aday adayı Öztürk Çolak ve bölge basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP’den aday olan tüm partilileri gönülden desteklediklerini, İskenderun için kim emek verip çalışacaksa onun destekçisi olduğunu ifade etti.
Aday adayı olan Öztük Çolak’a çalışmalarında başarılar dileyen Mansuroğlu, “Kazanan CHP, kazanan İskenderun olacaktır” dedi.1953  Payas doğumlu olan Öztürk Çolak, siyasete 1973 yılında aktif olarak yer almaya başladığını, İskenderun Demir Çelik (İDÇ)’ye işçi olarak girdiğini sendikacılık ile uğraştığını dile getirdi. Askerlik hayatından sonra İDÇ’ye geri dönmediğini ifade eden Çolak, Hayatını Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak devam ettiğini, bu sıralarda siyaset ile yakından ilgilendiğini söyledi. 

İKİ DÖNEM SHP PAYAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI
CHP’nin Payas’taki önde gelen ailelerinden biri olması nedeni ile siyasetin içinde aktif olan Öztürk 1989 ve 1994 seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Payas Belediye Başkanlığını iki dönem yaptığını dile getirdi. 1999 yılında CHP Dörtyol İlçe Başkanlığını iki devam ettirdiğini belirten Öztürk, 2015 yılında İl yönetimine seçildi.İskenderun Belediye Başkan Aday aday’ı olan Öztürk Yerel seçimlerde önemli olanın, aday olduğunu, aday’ın toplumla bütünleşmesi gereğine inandığını kendilerinin de bu göreve talip olduğunu ve İskenderun için var gücü ile çalışacağını kaydetti.

‘YÖNETİCİ HERŞEYİ BİLEN DEĞİLDİR’ 
24 Haziran 2018 genel seçimlerinden önce aday adaylığını açıkladığını sözlerine ekleyen Öztürk Çolak; “Araya genel seçimlerin girmesi sebebi ile çalışmalarıma ara vermek durumunda kaldım” dedi. Çolak; “Bugün burada sizlerle basın değerli basın mensupları ile bir arada olduğum için çok mutluyum. Sizlerle birlikte olmaktaki maksadım İskenderun İlçemizin 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olduğumu siz değerli basın mensupları aracılığı ile İskenderun halkı ile paylaşmak istedim” diye konuştu.

Öztürk Çolak, Belediye başkanı seçildiği taktirde bu şehri başta muhtarlar, oda başkanları, amaçları toplumsal hizmet olan dernek ve kuruluşlar ile birlikte çalışacaklarını belirten Öztürk; “Yönetici olan kişi ben her şeyi bilen, en iyisini ben yaparım diyen kişi değildir. Eğer bu göreve İskenderunlu hemşerilerimde layık görüp beni seçerlerse 5 yıl hep beraber yeni bir anlayışla çalışacağız” açıklamasında bulundu.İskenderun’u en güzel şekilde yöneteceklerini söyleyen Çolak herkesin desteğini beklediğini, İskenderun için var gücü ile çalışacağını sözlerine ekledi.Haber: Yılmaz AKPINAR