VATANI KORUMAK, ÇOCUĞU KORUMAKLA BAŞLAR


Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği(HASİAD) Başkanı Gökhan Alkan, son günlerde ülke gündeminde yer alan çocuk istismarı ve çocuk tecavüzlerine karşı artık dur demenin vakti geldiğini belirtti.
Yayınladığı yazılı basın bildirisinde, çocukların yaşaması gerektiğini ifade eden Başkan Alkan, gelecek için çocuklar için artık mumların yakılması geleceğe aydınlıkla bakılması gerektiğini savundu.
Başkan Alkan mesajında, “HASİAD olarak ülkemizin içinden geçmiş olduğu son süreçte yaşanan elem verici olayları üzüntü içerisinde takip etmekte olup, vicdan sahibi her insan gibi bu hususta olanlardan kendimize de pay çıkarıyoruz. Duayen ceza hukukçusu Faruk Erem’in de vurguladığı gibi, “Suçluyu kazıyınız, altından insan çıkar” düsturundan yola çıkarak, problemin sinekleri öldürerek değil, ancak bataklığın kendisini kurutarak çözülebileceğini düşünüyoruz. Hitler veya Slobodan Milosevic gibi soykırım zanlısı diktatörlerin annelerinden masum birer bebek olarak doğduğunu, aldıkları eğitim ve yetiştirildikleri kaotik ortam dolayısıyla mevcut hallerine geldiklerini unutmamalı ve eğitimin toplumun tüm temel sorunlarının çözümü olarak kabul edilmesi gerektiğini bilmeli ve tedbirlerimizi de bu yönde almamız gerektiğinin farkına varmalıyız. Ülkemizi, cehaletin ve bunun getirdiği vahşetlerin her zaman karşı karşıya kalmak zorunda olduğu gerçekler olduğu yanılgısından kurtarmanın tek yolu eğitim sisteminde yapılacak toplu, modern ve iyi insan olma temelli bir değişiklikten geçtiği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Yıldırım Koç’un da 2017 yılında YGA Zirvesinde yaptığı konuşmada da değindiği gibi, toplumumuzun geleceği çocuklarımıza anaokulu eğitiminden başlayarak “İyi İnsan Olmak” adı altında zorunlu derslerin müfredata eklenerek, bu eğitimin üniversite dönemine kadar devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bugün Leyla ve Eylül’lerimizi, yarın ise diğer tüm çocuklarımızı, engellilerimizi, kendisini savunamayacak durumda olan hayvanlarımızı korumanın tek yolunun kaliteli ve modern bir eğitim sisteminden geçtiğini biliyor ve meclisimizin gerekli tüm etkin yasal düzenlemeleri yapacağı temennisinde olduğumuzu bildiriyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Vatanı Korumak, Çocuğu Korumakla Başlar!” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR