İGC, ‘ANGUS’A ÇÖZÜM ARIYOR


İskenderun Limanı’na gelen Anguslar yine illallah ettirdi. Vatandaşlar konuyla ilgili isyanlarını dile getirirken; “Bu rezilliğe dur diyecek bir yetkili yok mu?” diye haykırdı.Son zamanlarda yurt dışından ithal edilen Angusların İskenderun LimakPort’a getirilmesi pis kokuların da tüm kente yayılmasına sebep oluyor.

İskenderun sıcağı ile birlikte kent geneline yayılan bu koku ile neredeyse nefes almak bile zor hale geliyor. Gemilerden indirilen Anguslar’dan ve dışkılarından kaynaklanan bu iğrenç koku bırakın liman ve çevre mahallelerini neredeyse İskenderun’un tüm mahallelerinden yoğun ve ağır bir şekilde hissediliyor.

Koku nedeniyle vatandaşlar gazetelerin haber merkezleri ile ilgili kurumlara şikayet telefonlarıyla isyanlarını dile getirirken; “Bu kokunun tarifi yok. Sıcak hava ve ağır koku nedeniyle İskenderun nefes alınamaz bir hale geliyor. Bu duruma çare olacak, bu rezilliğe dur diyecek bir yetkili yok mu? İskenderun Belediyesi’nden ya da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden olmazsa Sayın Kaymakamdan o da olmazsa Sayın Valimizden yardım bekliyoruz. Bu rezilliğe dur denilmesini istiyoruz” şeklinde sitemlerini haykırdılar.Duyarlı vatandaşlar Angusların tahliyesinin İskenderun LimakPort’tan değil de diğer limanların iskelelerinden yapılabilmesi durumunun da ele alınması gerektiğine işaret ettiler.Öte yandan Angusların İskenderun Limanından tahliyesi sırasında oluşan bu kötü duruma İskenderun Gazeteciler Cemiyeti de duyarsız kalmadı. 13 Temmuz Cuma günü (yarın) saat 14.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Mavi Salonda, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından organize edilecek olan, ‘Angusların İskenderun Limanından tahliyesinin, kentimize zararları ve çözüm önerileri’ konulu toplantıya tüm halkımız davet edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR