FEN İŞLERİNDEN ÖDENEK AKTARIMI YAPILACAK, ESKİ KARAYOLLARI ARAZİSİ PARKA DÖNÜŞECEK!


İskenderun Belediye Meclisi toplandı. Gündemin önemli maddesi, eski karayolları arazisini ilgilendiren ödenek aktarımı idi.. Şöyle ki;
Belediyenin 2018 yılı bütçesinde diğer müdürlüklerin yıl sonunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden karayolları arazisi üzerinde 2018 yılında yapılması planlanan park ile ilgili olarak 9.500.000,00 TL ödenek aktarımı, Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi ilgili komisyondan geldiği gibi, 13 evet- 17 hayır oyuyla reddedildi.
Bütçe aktarımına MHP ve CHP meclis üyeleri dışında, AK Partili Musa Saraçoğlu, Kemal Tekbaş, Osman Mesçi, Reşat Beyazıt da ‘hayır’ dedi. 
Oysa eski Karayolları arazisinin devasa bir parka dönüşmesini hepimiz istiyoruz. Ben en çok AK Partili 4 meclis üyesinin neden hayır dediklerini anlamaya çalışıyorum.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e “Karayolları arazisinde neden çalışma yok?” diye seslenenler, bu ayın içinde gerçekleşecek projenin başlangıcına neden ‘hayır’ der ki? 
Hem burada borçlanma yetkisi istenmiyor ki?
Diğer müdürlüklerden tasarruf sağlanıp, ilgili kalemlerden elde edilecek para, Park Bahçe’ye aktarılacak.
Ne var ki bunda?
Özellikle CHP, kendi seçmenin bulunduğu bölgede devasa bir park yapılmasına karşı durarak, o mahalle sakinlerinin hizmet almasını engellemiş olmuyor mu?
Yarın bir gün, Karayolları Müdürlüğü “Siz oraya bir şey yapmadınız. 53 dönümlük araziyi bana gerin verin” dese ne olacak? 
Toplantı sonrasında Seyfi Başkan ile görüştüm.
“Karar geçmemiş olsa bile, biz park işinden vazgeçmiş değiliz. Belediyemizin Fen İşleri bütçesinden ödenek aktarımını yapar, yine eski karayolları arazisine devasa parkımızı yaparız” diyerek, yola devam edeceklerini söyledi.
Seyfi Başkanı hizmet edeceği aşamada yalnız bırakmak, siyasi tartışmaların odağına çekmek, aslında İskenderun’un menfaatlerini, yeşili, nefes alabilecek yerleri görmezden gelmek demektir. 
Öyle olmuş, böyle olmuş bilmem..
Bu konuda Seyfi Başkan’ın yanındayım..
Eski karayolları arazisine yapılacak devasa parktan yana tarafım!