ARSUZ’DA ORMAN YANGINI


Arsuz ilçesinde Konacık- Işıklı yerleşim yeri yakınında çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İlçeye bağlı Işıklı mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere bir uçak, 4 helikopter, 30 arazöz, 10 su tankı ve 3 dozerle müdahale ediliyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin bahçe temizliğinden kaynaklandığını değerlendirdiklerini söyledi.Bölgede etkili olan rüzgarın işleri zorlaştırdığını belirten Ketmen, ekiplerin yangını kontrol altına almak için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi. Ketmen, bölgedeki yerleşim yerlerinin yangından zarar görmemesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ise, “Arsuz ilçemiz Işıklı yerleşim mahalinde meydana gelen ve söndürme çalışmaları devam eden orman yangını nedeniyle afet ekiplerimiz hazırlıklı bekliyor. 2500 adet su ile yola çıktık. 200 adet yemek ve ayranda götürüyoruz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR