15 TEMMUZ, DIŞ GÜÇLERİN DİZ ÇÖKTÜĞÜ TARİHTİR


Devletimizin bekası ve Milletimizin varlığına yönelik olarak iki yıl önce fetö terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Hatay Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.Etkinlikler kapsamında Anıt Alanı’ndan başlayan ve halkımızın yoğun katılımı ile Milli İrade (DSİ) Parkı’nda sonlanan Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Erdal Ata, ilimiz protokolü, farklı inanç ve kültürden tüm vatandaşlarımız ellerinde Türk Bayrakları ile milletimizin birliği, demokrasimizin bekası ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için omuz omuza yürüyerek Milli İrade (DSİ) Parkı’na geldiler. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp Nakib Camii imam hatibi Hafız Musa Esatoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile devam etti.
İlk olarak etkinlik; Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Şehitler Köprüsünde yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etmesi, şehitler için yapılan duaya eşlik etmesi ve Başkan Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde halka hitap etmesinin canlı bağlantı ile izlenmesiyle sürdü. Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı konuşmada iki yıl önce, gerçekleştirilmek istenen askeri darbe görünümlü ihanete karşı gösterdiğimiz milli direnişi ve aziz şehitlerimizi anmak üzere bir araya gelmiş olduklarını belirtti. 

Vali Ata, 15 Temmuz 2016, yüce Türk Milletinin bağımsızlığına kast edilmek istenen bir gün olarak başlamışsa da aziz milletimizin milli mücadele ruhunu hatırlatan birlik ve beraberliğiyle tarihe demokrasi ve milli birlik günü olarak geçmiştir. 15 Temmuz’da, milletimize olduğu kadar, milletin iradesine de kast edilmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış ve halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanına hainlerce saldırılar düzenlenmişti. Saldırılara karşı kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma çağrısı ile kısa zamanda halkımızın meydanlara çıkmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, tüm siyasi parti liderlerine, sivil toplum örgütlerine ve tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK CEVABI TÜRK MİLLETİ VERDİ 
Vali Ata konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “15 Temmuz, hızla gelişen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlayan Türkiye’yi durdurma hevesindeki dış güçlerin bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi aziz milletimizin önünde bir kere daha diz çöktüğü tarihtir. Çünkü 15 Temmuz her ne kadar cemaat görünümlü bir terör örgütünün kalkışması gibi görünse de arkasındaki güçlerin kimler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İsimleri, ideolojileri, amaçları farklı gibi görünse de yolumuza çıkarılan tüm terör örgütlerinin, yine aynı güçler tarafından idare edildiğini de biliyoruz. Türkiye’yi başka ülkelerle karıştıranlara, terör örgütleriyle sıkıştırıp yön verebileceğini sananlara ve en sonunda içerideki hainlerle yönetimini dizayn etmeye, ele geçirmeye kalkışanlara gerekli cevabı 15 Temmuz’da büyük Türk Milleti vermiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” Haber: Yılmaz AKPINAR