TOSÇELİK VE İSDEMİR GURUR KAYNAĞIMIZ


2017 yılı itibariyle Türkiye’nin ihracatının yüzde 41,1’ini gerçekleştiren İSO 500 firmaları içinde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne üye olan 88 firma yer aldı.
İSO 500’ün ihracatı da yüzde 17 büyüyerek 64,5 milyar dolara yükseldi. Türkiye ihracat artışının üzerinde bir performans sergileyen İSO 500, 2017 yılında Türkiye ihracatının yüzde 41,1’ini ve sanayi ihracatının da yüzde 42,8’ini gerçekleştirdi. 1968 yılında 100 büyük sanayi kuruluşu olarak başlatılan, her yıl geliştirilerek sürdürülen ve sektör için en değeli verileri oluşturan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması, Türkiye ekonomisine ivme kazandırmayı sürdürüyor. Ağırlıklı olarak otomotiv ve demir çelik şirketlerinin yer aldığı listede, Türk ekonomisinin nabzını tutan 500 büyük firma yer aldı.

AKİB ÜYESİ İHRACATÇILARI KUTLADI
İstanbul Sanayi Odası 2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Üyesi İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. 7., Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. ise 19. sırada yer aldı. İlk 500’e giren AKİB üyesi ihracatçıları yürekten kutladığını belirten AKİB Koordinatör Başkanı A.Uğur Ateş, Türkiye’nin 500 sanayi devinin içinde yer alan 88 firmanın AKİB’i ve bölgeyi gururlandırdığını dile getirdi. Hammaddeye dayalı sanayi kolu olan demir-çelik sektörünün Akdeniz Bölgesi’nde geliştiğini, son dönemde yatırımların, dış pazarlara yakınlığı nedeniyle avantajlı konumda bulunan İskenderun’da yoğunlaştığını kaydeden Ateş, İSO 500 listesindeki tablonun Çukurova sanayisi açısından umut vadettiğine vurgu yaparak, “Çukurova bölgesi sanayi kapasitesiyle Marmara’ya alternatif bir üretim merkezi olabilmek adına hızlı adımlarla yol almaktadır. Bölgede devam eden ve planlama aşamasındaki projeler tamamlandıkça; bölgemizin, ülkemiz ekonomisine sağladığı katkı da önemli oranda artacaktır. Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak da bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÇALIŞMA ŞEVKİ VERİYOR
İhracatın bu ülkenin can damarı olduğunun altını çizen Ateş, “Firmalarımızın başarı tablolarında yer aldığını görmek, tüm ihracatçılarımıza umut oluyor ve çalışma şevki veriyor. Bölge ve Türkiye ihracatını, kalite ve rakamsal anlamda üst seviyelere taşımak için AKİB ihracatçıları olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR