MERAL AKŞENER, ‘MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ!’


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’da düzenlenen mitingde konuştu. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili çalışmalarını yürüten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sıradaki durağı Hatay oldu. 
Hataylıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Akşener, kalabalık nedeniyle sahneye çıkmakta zorlandı.Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, FETÖ’yle mücadelede yardım ve yataklık eden isimlerin de İYİ Parti iktidarında yargılanacağını söyledi.

MARS’TA 4 ŞERİTLİ YOL..
Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “İşsiz gençlere iş bulana kadar 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Nereden bulacaksın diye sordu ağabey. ‘O bindiğiniz lüks araçlardan inin’ diyeceğim onlara. Ben bunları söyleyince damat kızmış. ‘Benim kayın pederimin öyle bir seçmeni var ki Mars’ta 4 şeritli yol yapsa bu seçmen inanır’ diyor. Bir gazeteci arkadaş nasıl bir Türkiye diye sordu. Yandaş kayırmayan, yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçmiş, gençleri huzurlu ve mutlu, anne ve babalar çocuklarının gelecek kaygılarından kurtulmuş bir Türkiye vizyonumuz var.  Bizim çılgın projemiz yok. Bizim çılgın projemiz tülbent projesi. Bu barışın, kardeşliğin sembolü. Damat Bey bilir misiniz siz erkekler kavga edip barışmıyorsa orada bir kadın çıkar alır başından tülbenti atar yere, millet barışır. Kardeşliğin sembolüdür bu kardeşliğin.

‘İLK KADIN CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEĞİM’
Atatürk’ün yaptırdığı her fabrikayı sattınız. Tekel’i sattınız, Tüpraş’ı, Petkim’i her şeyi sattınız. Sattın babam sattın. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı seçileceğim ve o fabrikaların satışını iptal edeceğim. 24 Haziran’da bir seçim var. Bu seçimleri arkadaşlar kendileri istedi. Türkiye’nin daha hızlı hareket edebilme için erken seçim istediler. Biz de ‘eyvallah’ dedik. Şimdi buna bozuluyorlar. Biz bu seçime hazırız. Biz milletimize güvendik, milletimize dayandık yola öyle çıktık. Bizim seçime girmemizin önüne bir engel çıktı. Ben 100 bin imza ile aday olacağımı söyledim. 4 saat içinde 100 bin imza buldunuz. Gerçekten bu milletin imzasıyla aday gösterdiği tek kadın Cumhurbaşkanı adayıyım. Kadın Cumhurbaşkanı da seçileceğim inşallah.Bu oyun böyle bozulunca bu arkadaşlar da Cumhur İttifakı kurmuşlardı. E onlar ittifak kurdu her şey doğru, biz ittifak kurunca gayrı milli olduk. Sen milli ve gayrı milli ayrımını yapabilecek bir konumda mısın? Bak aynaya gör. Polonya’dan deli dana hastalıklı et ithal etmişler. 

‘FETÖ İLE MÜCADELEDE YARDIM VE YATAKÇILAR DA YARGILANACAK’
FETÖ ile mücadelede yardım ve yatakçılar da yargılanacak. Öyle bir sistem kuracağım ki ne askerin içine, ne polisin içine ne yargının içine FETÖ falan giremeyecek. Eğer ekonomiyi güvenilir hale getirmezsek, yani iç ve dış yatırımcının yatırım yaptığı zaman rüşvet vermeyeceğine emin hale getirmezsek, yatırımcıyı senden benden diye ayıramazsak sanayi bugünkü gibi durur. Ondan sonra Türkiye bugün bulunduğu konuma gelir. Bütün bu sorunları düzeltmek için geliyoruz. Elbette Suriyeli kardeşlerimiz vatanlarına gidecek, her ilden temsilcilerle Suriye’de iftar açacağız.”
HABER MERKEZİ