İSKENDERUN NEDEN SİNGAPUR OLMASIN?!


AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Abdulkadir Özel, demokrasinin hem yerelde hem ulusal düzeyde temel saç ayağı olan, eskiden 4’ncü kuvvet olarak nitelendirilen basının artık birinci kuvvet durumuna geldiğini savundu. AK Partili Milletvekili adayları Abdulkadir Özel, Abdülkerim Güven, AK Parti İlçe Başkanı Bestami Bilgili, eski milletvekili Mehmet Alğan ile birlikte Petek Mutfak’ta kahvaltılı istişare toplantısında İskenderun basınıyla bir araya gelerek, 24 Haziran seçimi öncesi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ak Partili Milletvekili adayları Abdulkadir Özel, Basın emekçileriyle 24 Haziran seçimlerini, bu seçimlerin önemi, anlamı ve seçimlerden sonra Türkiye’yi bekleyen tabloyu konuşmak istişare etmek ve müzakere etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

‘İSKENDERUN, TÜRKİYE’NİN B PLANIDIR’
İskenderun Körfezi’nin geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Abdülkadir Özel, uluslararası arenadaki stratejik önemi, coğrafi konumu ve yatırım çeşitliliğiyle Singapur olmaması için bir neden olmadığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İskenderun için Singapur benzetmesini yaptığını hatırlattı.
AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Abdülkadir Özel konuşmasının devamında şöyle dedi;
İskenderun için ne ihtiyaç varsa ne gerekiyorsa Ankara’ da üstüne düşülecek ilgili bakanlıkla ilgili gerekirse kapısından ayrılmayacağız. İskenderun, Türkiye’nin B Planıdır. Cumhurbaşkanımız İskenderun için bizzat Singapur benzetmesini yapmıştır. Uluslararası arenadaki stratejik önemi, coğrafi konumu ve yatırım çeşitliliğiyle İskenderun’un Singapur olmaması için bir neden görmüyorum. B planını en kısa sürede devreye sokacağız. Özellikle deniz yolu yani limanı hızlandıracağız” dedi.
Özel, Av. Abdülkerim Güven ile birlikte vekil olarak kentin yükünü paylaşacağız ve ikimiz de kent sorunları, ihtiyaçları noktasında daha güçlü bir şekilde İskenderun’ ün sesini duyuracağız” açıklamasında bulundu.
 
GÜVEN; ‘İSKENDERUN LOBİSİ AKTİFLEŞECEK’
Av. Abdülkerim Güven ise, “Her zaman şikayet ettiğimiz ve kent menfaatlerine karşın birlikte daha gür bir ses ile savunacağımız ekonomi, siyasi vb. Noktalarda lobiyi daha diri tutacağız. Hükümetimiz 2002 yılında fiilen bitirdiği koalisyonu bu seçimde hukuki olarak tamamen bitirecek ve daha birlik, güçlü ve devlet işleyişi daha da hız kazanacağı yönetim şekline kavuşuyoruz. 24 haziran’ da 6. Sırada Abdülkerim Güven değil sizin adınız yazacak ve sizin için devletin ilgili makamına daha ciddi şekilde isteklerimizi sunacağız. Kentimizin Hatay’ a hatta Türkiye’ ye sağladığı katma değerin karşılığı olarak hak ettiğimiz karşılığı almanın sözünü veriyoruz” açıklamalarında bulundu.
Öte yandan bizzat ilgilendiğim, önemsediğim Ziraat Bahçesi arazisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Milletvekili adaylarımız orayı resmi olarak yürürlüğe sokulmuş fakat biz aynı ölçüde başka bir arazi arıyor yer değiştirmeyi düşünüyoruz” dediler.

BU HÜKÜMET SİSTEMİ BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR
24 Haziran seçimlerini diğer seçimlerden ayıran en önemli özelliğin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Hükümet sistemine geçişi ve hükümet sistemimin tatbik edileceği ilk seçim olduğunu vurgulayan Özel “Türkiye’de parlamenter sistemden niçin vazgeçildiği ve bir hükümet modeli olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden geçildiği tartışmaları ile geçti. Evet, kampanyasını destekleyen siyasi partiler kendi tezlerini ortaya koydular hayır kampanyasını destekleyen siyasi partiler de buna karşı anti tezlerini dillendirdiler. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde evet tarafında olan Ak Partili mensubu olarak bu hükümet sisteminin bir rejim değişikliği olmadığını yüksek bir sesle vurguladık. Türkiye Cumhuriyeti devletinin devlet niteliğini ve temel özelliklerini devletin omurgasını tamamlayan maddeler olduğu gibi anayasada duruyor. Hatta daha da güçlendirilmiş halde duruyor” diye konuşu.Basının sorularına cevap veren milletvekili adayı Özel, hükümetin terörle mücadelede önemli adımlar attığını, FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu DHKC ve PKK ile yapılan mücadelenin başarısına değindi.
Özel şöyle devam etti: “Çünkü devletin hem istihbarat birimleri hem de güvenlik birimleri emniyet bağlamında, hem jandarma milli istihbarat çalışmaları bağlamında koordineli bir şekilde yürüyor. Bu bağlamda terör örgütüne bağlı olanlar hem idari yönden ihraç edildi. Hem de varsa meselelerin ceza boyutu ile ilgili savcılarımız harekete geçti. Bunlar hakkında iddanameler hazırlandı. Kimisi tutuklandı, kimisi hakkında hüküm tesis edildi…”
Haber: Yılmaz AKPINAR