TÜRKİYE’DE İLK 100 ARASINA GİRDİ


Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul öğrencileri arasında “Bir Düşün Sen” adlı Millî ulaşım teknolojilerine yönelik tasarım yarışması düzenlendi.
Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliğince düzenlenen yarışmada, öğrencilerin millî otomobil, millî kara toplu taşıma ulaşım aracı, millî raylı taşıma ulaşım aracı, millî hava ulaşım aracı, millî deniz ulaşım aracı tasarımları yarıştı.

Etkinlikte, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Buse Aktaş, projesiyle Türkiye’de 100 öğrenci arasına girerek Ankara’ da yapılan tören ve sergiye katıldı. Ödül törenine; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu katıldı.

Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, “Öğrencimizi, yarışmaya katılımında onu yüreklendiren, emek veren Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Mustafa Kara’yı kutluyoruz” dedi.

Sergi kapsamında, seçici kurul tarafından belirlenen en fazla 100 öğrenci ile danışman öğretmenleri iki gün sürecek Türkiye Sergisi´ne davet edilecek, her bir öğrenciye ve danışman öğretmenine katılım sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR