TOSÇELİK FEN LİSESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU


İskenderun Tosçelik Fen Lisesi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile hayata uğurlandılar. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde, duygu, gurur, hüzün ve sevinç bir aradaydı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mezuniyet törenine; Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi E. Ayhan Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, Tosyalı Holding Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Mutluay, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleir katıldı.

TOSÇELİK FEN LİSESİ SİZİ ASLA UNUTMAYACAK
Coşkulu geçen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, okulu bölgemize kazandıran ve maddi-manevi her zaman yardımlarını esirgemeyen değerli Tosyalı ailesine bir kez daha teşekkür etti. Müdür Koç, mezun olan öğrencilere de seslenerek, “Burada yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güç ile bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Acı tatlı hatıralar yaşadığınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostlarınızı arkadaşlarınız asla unutmayın! Tüm bunlardan önemlisi gelecekten asla korkmayın! Çünkü yarınlara attığınız ilk temel sağlamdır” ifadelerini kullandı.
Müdür Koç, mezun olan öğrencilere bundan sonraki eğitim ve yaşamlarında üstün başarılar diledi. Konuşmanın ardından okul birincisi, İskenderun Kaymakım Recep Soytürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve okul müdürü İlhami Koç ile birlikte yaş kütüğüne isim çaktılar. Daha sonra mezun olan öğrenciler bayrağı ve okul flamasını alt sınıftaki kadaşlarına teslim etti.

KAYMAKAM SOYTÜRK TEŞEKKÜR ETTİ
Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Tosçelik Fen Lisesi’nin ne kadar başarılı öğrencilerle dolu bir ilim ve irfan yuvası olduğunu burdaki atmosferin gösterdiğini belirtti. Bu öğrencilerin hayatta ders çalışmaktan başka birşey bilmediklerini dile getiren Kaymakam Soytürk, hayırsever Tosyalı ailesini de böylesi bir okulu kazandırdıkları için bir kez daha teşekkür etti.

TOSYALI AİLESİ OLARAK MUTLUYUZ, GURURLUYUZ
Mezuniyet töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ülkemize yarattıkları katma değerin yanı sıra sosyal sorumluluğun da her zaman ön planda tuttuklarını kaydeden Tosyalı, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Onların elde ettiği başarı bizler için en büyük sevinç kaynağıdır. Mezun olan tüm öğrencilerimize hayatları boyunca üstün başarılar diliyorum. Yolları açık olsun” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından alt sınıf öğrencileri mezun olan ağabey ve ablalarına veda türküleri seslendirdi. Daha sonra ise öğrencilere protokol mensupları ve okul idarecileri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Törenin son kısmında ise, öğrencileri keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşadılar. Haber: Mustafa TOPAL