NAMIK KEMAL ORTAOKULU’NUN TÜBİTAK BAŞARISI


İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerinin, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında kabul edilen birbirinden etkili ve akıl dolu 23 projesi görenleri büyülüyor. Okul bahçesinde gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilenen projeler büyük beğeni topladı. Okulun öğretmenleri, Pınar Aynacı, Hacer Bolat, Celile Reyhandalı, Canan Kurnaz, Resul Ataş ve M.Ergen Baytekin’in nezaretinde gerçekleşen fuarı, A.Hande Koca organize etti.

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, “Öğrencilerimiz danışman öğretmenleri ile 23 farklı projesi var. Güzel projeler öğrencilerimiz ortaya çıkardılar. Okulumuz adına önemli bir TÜBİTAK çalışması oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğrencilerin fikirleri olan farklı çalışmaların da sergilendiğini belirten Okul Müdürü Ali Koç, “Burada amacımız; öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. Fuarımızda özgün projelerimiz var. TÜBİTAK destekli bir fuarımız. Projelerimizin tamamının üretimi ve tasarımı kendi öğrencilerimize ait. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR