NAMIK KEMAL ORTAOKULU HAYAT KURTARIYOR


İskenderun’ da neredeyse gelenekselleşen ve her sene düzenlenen Namık Kemal Ortaokulu ve Kızılay ortak çalışmasıyla, farkını ortaya koyuyor.
Okul Müdürü Ali Koç, okul yönetimi ve öğrenci velilerinin duyarlılığı sayesinde, toplanan kanlar, ihtiyacı olan yüzlerce, binlerce kişiye umut ışığı olacak. Okula kurulan mobil kan kan bağışı standında kampanyaya destek veren çok sayıda gönüllü kan bağışçısı oldukça mutluydu. “Kan ver, hayat kurtar” kampanyasına katılan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, İGC Başkanı Veysel Cıncık, okul yönetimi ve öğretmenler, kan vererek destek oldu.

‘BU KAMPANYA BİZİ GURURLANDIRIYOR’
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kampanya öncesinde birçok spor branşında şampiyon olan öğrencileri kutlayarak, başarılar diledi. Okulun akademik başarısı yanında, sportif faaliyetlerde elde ettiği şampiyonluklarla gurur duyduğunu belirten Kaymakam Soytürk, Okul müdürü Ali Koç’u tebrik ederek “Bu başarı grafiği beni çok etkiledi” diyerek, memnuniyetini aktardı.
Daha sonra okul bahçesindeki kampanyaya geçen Kaymakam Soytürk, “İskenderun, her yaptığımız kan bağışı faaliyetinde maşallah çok duyarlı ve desteklerini hiç esirgemiyor. Bu destekleri de bizi gururlandırıyor. Hastanelerde kan ihtiyacını giderebilmek için düzenli kan bağışlarına ihtiyacımız olmakta. Hep beraber hastanelerde umutla kan bekleyen kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışacağız” dedi.

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENİYOR
Okul Müdürü Ali Koç, Müdür Yardımcıları, öğretmenleri ve Okul Aile Birliği ile ortak proje kapsamında Kızılay Kan verme çadırını okul bahçesinde kurdurup, hem ileride öğrencilere bu vazifenin önemini uygulamalı olarak göstermenin hem de bağış yaparak ülkemizin kan ihtiyacına bir nebze destek olmanın gururunu yaşadıklarını aktardı. Koç, “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” bilinciyle duyarlı davranan kan bağışı yapan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kızılay İskenderun Müdürü Dr. Volkan Karaca ise, “Namık Kemal İlköğretim Okulu vatandaşlık görevini ve halkımıza bu konuda çağrıyı çok başarılı bir şekilde yapmaktadır. Duyarlı velilerimiz ve öğretmenlerimize bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.Kan bağışında okul öğrencilerinde merakla bağış hakkında bilgiler edindiği ve aileleriyle aynı heyecanı yaşadığı gözlendi.
Haber: Yılmaz AKPINAR