HATAY’DA İLK PLANETARYUM YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE


Hatay’da ilk Planetaryum, İskenderun Yükseliş Koleji Bilim Kampusu ile öğrencilere merhaba diyecek. Yeni binasında yeni teknolojik altyapısı ile donatılan ve öğrencilerimizin bu yönde gelişimini sağlayacak olan Planetaryum ile öğrenciler uzayı daha iyi tanıma fırsatı bulacaklar. Özel Yükseliş Koleji Bilim Kampusu Kurucusu hayırsever eğitimci Nuri Üysen, öğrencilerimiz için bir fırsat olan Planetaryum yapım sözleşmesini Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi kurucusu ve işletmecisi Pronova firması ile imzalayarak hayata geçirdi.

Bölgemizde eğitim alanında sürekli yenilik arayışları içinde olan ve eğitim bayrağını sürekli yukarılara çeken Özel Yükseliş Koleji Bilim Kampusu Kurucusu Nuri Üysen, “Öğrencilerimize ve bölge halkımıza gökyüzünü ve ötesini daha rahat bir ortamda etkileyici bir şekilde sunmayı amaçlıyoruz. Planetaryum ile öğrencilerimiz gökyüzündeki yıldızları tanıyabilir, derin uzaya seyahat edebilirler. Ayrıntılı olarak gökyüzündeki yıldızları görmeleri için okulumuzda uzay akademisi bölümünü açtık. Burada Planetaryum yanında birçok uzay ile alakalı metaryeller bulunacak. Amacımız kolejimizde öğrencilerimize uygulamalı olarak gökbilimini tanıtmak ve eğitimin yanında öğretime de ağırlık vermek ve Hatay’da ilklerin okulu olmaktır” şeklinde konuştu.

Özel Yükseliş Koleji Bilim Kampusu Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ise, “Öğrencilerimizin gelişen dünyada değişen teknoloji çağını yakalaması için büyük gayret sarf ediyoruz. Dünyada yeni çıkan teknolojiyi aynı zamanda öğrencilerimize sunmanın gururunu taşıyoruz. Birçok proje ile yakın zamanda eğitimimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.
Planetaryum, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Özel Yükseliş Koleji Bilim Kampusu’nde uygulamalı olarak hayata geçecek. Haber: Yılmaz AKPINAR