E-SINAV İLE ANINDA SINAV, ANINDA SONUÇ!


İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sistematik çalışma ve planlama ile hizmet yelpazesini genişletiyor. Bu kapsamda sürücü kursu sınavları için hizmete geçen e-sınav sistemi vatandaşlarımıza büyük kolaylık ve kazanç sağlayacak.

Ender bulunan bu sistemin faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin herhangi bir ilinden veya ilçesinden sürücü kursuna girmek isteyen vatandaşlarımız İskenderun’da istedikleri gün sınava tabii tutulacaklar. Hatırlanacağı üzere, sürücü sınavlarında dersi veremeyen vatandaşlarımız ilgili kurumların belirlediği tarihlerde tekrar sınava giriyordu. Buda 2-3 ay gibi bir süre alıyordu.

E-sınav sistemi ile bu tamamen ortadan kalktı ve sınavdan kalan vatandaşlarımız istedikleri zaman sınava girecek, sonuçlarını da sınavdan çıkar çıkmaz bankamatik şeklindeki sistemden T.C numaralarını girerek öğrenebilecekler. E-sınav salonu 30 aday bilgisayarından oluşuyor. Hafta içi mesai saatleri dışında günde 2 oturum şeklinde sınavların yapılacağı merkezde hafta sonuysa günde 6 oturum yapılacak.

İhtiyaç olması halinde oturum sayıları artırılacak. Öncelikli olarak MTSK yazılı sınavlarının yapılacağı merkezde ilerleyen zamanda ise SRC, Açık Lise, Açık Ortaokul sınavlarının da yapılması planlanıyor.Sınavlar hafta içi 18:00 ve 19:00 saatlerinde hafta sonları 10:00 – 11:30 – 13:00 – 14:30 – 16:00 – 17:30 saatlerinde yapılmaktadır. (Adayların salonlara yerleştirilmesi Pazartesi günleri ilk oturumdan başlayarak ve 30 kişilik kontenjanların dolmasıyla diğer oturumlara geçmektedir.
Haber: Mustafa TOPAL