BİLSEM FARKINI KONUŞTURUYOR


İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda muhteşem buluşlara imza attı. Öğrencilerin kendi buluşlarını sergilediği fuar büyük ilgi gördü.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen bilim fuarına; İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Güven, İskenderun Teknik Üniversitesi akademisyenleri, okul aile birliği ile aileler katıldı.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Aydoğan bilim fuarıyla ilgili açıklamasında, “2015 yılında kurucusu olduğumuz bilim ve sanat okulumuzun 34 öğrencisi vardı şimdi ise bu sayı 170’i buldu. Özel yetenekli olan öğrencilerimizin gerekliliği ülkemizde yaratacağı farkındalığın sorumluluğunu bilerek bu azimle gece gündüz çalışarak özel olan bu çocuklarımızı daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Okul Müdürü Aydoğan’ın konuşmasından sonra, öğrenciler tarafından hazırlanan deneyler ilgiyle izlendi. Birbirinden güzel ve özel buluşların sergilendiği bilim fuarı, davetlilerden tam not aldı.