ROBİSTE, HATAY TURİZMİNİ ANLATTI


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, ‘VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’ törenle başladı. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde 2 gün sürecek olan sempozyumun birinci gününde ‘Turizmde Teknoloji ve İnovasyon’ konusu ele alındı.
İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Yardımcısı Halim Öztaş, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İSTE Akademisyenleri, çok sayıda il ve ilçeden turizmci katıldı.

TEKNOLOJİ ODAKLI..
Halk oyunları gösterileriyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan ROBİSTE adlı programlanabilir insansı robot, katılımcılara Hatay turizmi hakkında bilgiler verdi. ROBİSTE’ya hayran bakışlar arasında sunumu pür dikkat dinleyen katılımcılar, başarıyla gerçekleştirilen sunumun ardından ROBİSTE’yi uzun süre alkışladı.Türkiye’nin ilk teknoloji tabanlı, teknolojiye odaklanmış turizm fakültesi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Her fakültemiz, her birimiz, her bireyimiz Teknoversite’de, İskenderun Teknik Üniversitesi’de bu yönde çalışır. Çalışmalarımız sürmektedir. Toplum olmadan teknoloji, teknoloji olmadan toplum olmaz. İkisi birbirine değer. Biz de bu bağlamda sosyal, sosyolojisi çalışılmayan hiçbir şeyin icat edilmesine gerek yoktur felsefesini benimseyerek yola çıktık. Teknolojiye bizim teknolojik teknoversite dediğimiz vizyona entegre olabilen herkes, her şey, her bölüm, her fakülte yaşayacaktır. Hatta amiral gemisi olma ihtimali bile vardır” diye konuştu.
Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ise, üniversitelerin öğrenci sayılarıyla, fiziki mekanlarıyla değil de, ürettikleriyle, bulunduğu çevreyle yaptıkları iş birlikleriyle, orada yaptıkları katkılar daha verimli ve başarılı olduklarını belirterek, bunun en güzel örneklerinden birinin İSTE’de yaşandığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından ‘VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’nun yapılmasına katkı sunanlara plaket takdim edildi.
Haber: Cuma KESEROĞLU