PAYAS HASTANEYE KAVUŞUYOR


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ilçeye hayati önem taşıyan birçok hizmeti kazandırmaya devam ediyor. Yeni Payas’ın inşaası için gayret gösteren, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi olarak Çağlalık Mahallesi sınırları içerisinde 56 hektar alanda TOKİ tarafından bin 892 adet konut, 186 dükkan, 2 mescit ve bir caminin hayata geçirilmesi ile Payas’ta yeni bir şehir kuran Başkan Bekir Altan, Türkiye’nin ilk ve tek STEM Projesi ile dikkatleri Payas’a çekmeyi sürdürüyor.

Karbeyaz ve İstiklal mahallelerinde de kentsel dönüşüm startı veren Başkan Altan, şimdi de ilçenin hastane ihtiyacı için gerekli onayı Sağlık Bakanlığı’ndan aldı. Entegre hastane modeli için FETÖ darbe girişimi sonrasında Devlet’in el koyduğu Anafen Dersanesi baştan aşağı sağlık hizmetine dönüşecek.

HALKIMIZ NE İSTİYORSA, YAPMAYA HAZIRIZ
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, hastane yapımında, söz verdiği gibi tüm restorasyon işlerini karşılayacaklarını belirterek, müjdeyi kamuoyuna duyurdu.
Başkan Bekir Altan, “Hemşerierime hangi sözü verdiysek, yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Biz, bu millete hangi noktada hizmet etmemiz gerekiyorsa, ne istiyorlarsa onu yapmaya hazırız diyerek bir yola çıktık. Hamdolsun, gereğini de yapıyoruz. Gücümüz var. Allah’ın izniyle Payas’a hastanemizi kavuşturuyoruz. Bu Millet için, Allah rızası için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

ACİL OLAYLARA MÜDAHALE
Payas ilçesinde acil olaylara müdahale yapılabilecek bir hastaneye uzun zamandan beri ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Bekir Altan, hastaların en yakındaki 20-30 dakika mesafedeki Dörtyol veya İskenderun’a nakledildiğini, bunun da zaman zaman hayati risk taşıyan durumlar ortaya çıkarabildiğini belirtti. Bu sorunu aşabilmek için gündeme gelen entegre hastanenin Payas ilçesine kazandırılabilmesi için başlatılan çalışmaların meyvesini verdiğini dile getirdi.

ENTEGRE HASTANE BİRÇOK BRANŞA SAHİP OLACAK
Payas’a yapılacak hastane E-II grup kapsamında olup, kurumda en az bir aile hekimi bulunacak, 24 saat hizmet verilebilecek, acil hizmetleri pratisyen hekimlerce karşılanacak, rutin tetkiklerin yapılabildiği laboratuvar bulunacak, yatan hasta tedavisi yapılacak, normal doğum yapılabilecek ve bünyesinde diş polikliniği bulunacak. Haber: Yılmaz AKPINAR