KİTAP OTAĞI YAYINEVİ KURULDU


Hatay’ın ilk yayınevi “Kitap Otağı Yayınevi” kurularak çalışmalarına başladı. Yayın hayatına 5 kitap yayımlayarak oldukça güçlü giren Kitap Otağı Yayınevinin tanıtım toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlendi. Akademisyen, yazar, sanatçı, eğitimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan çok sayıda seçkin ismin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında yayınevinden kitabı yayımlanan yazarlar, davetliler için kitaplarını imzaladı.
Konuşmaların yapıldığı ve Türkiye’de yayıncılığın öneminden bahsedildiği toplantıda yayınevi adına konuşmayı Kitap Otağı Yayınevi İmtiyaz Sahibi M. Numan Alkaç gerçekleştirdi.

SAHİP ÇIKMALIYIZ
Davetlileri selâmlayarak konuşmasına başlayan Alkaç “Yayınevimizin Türk yayıncılığına hayırlı olmasını diliyorum. İnsanların akıllarında gelişen fikirlerin ve gönüllerinde yeşeren duyguların yazıyla birlikte kalıcı hâle gelmesi ve geleceğe aktarılmasının önemi hepimizce malûmdur. Biz de Hatay’dan yola çıkarak bu önemli eyleme elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışacağız” dedi.
Toplantıda konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Haşmet Kolağası ise yayınevi denildiğinde önceden akıllara yalnızca İstanbul geldiğini ancak bu durumun değiştiğini ifade etti. Kolağası “Artık Hatay’ımızın, İskenderun’umuzun bir yayınevi var. Bize düşen görev hep birlikte bu yayınevimize sahip çıkmaktır” dedi.
Kolağası’nın konuşmasının ardından Eğitimci Yazar Celâl Demirtaş ve Araştırmacı Yazar Mansur Ekmekçi de birer konuşma yaptı. Kitap Otağı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç da katılımcılarla tek tek ilgilenerek iştiraklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
Toplantının sonunda yayınevinden çıkan İlmiye Yasemin Tümkaya, Kemal Önalır, Fatih Kurt, Ömer Karslı, Cemile Toprak’a ait kitaplar davetliler tarafından incelendi ve yazarlarına imzalatıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR