İGEV’DEN İLKOKULA ATATÜRK BÜSTÜ


Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeleri, örnek bir toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk anlayışıyla Düğünyurdu ilkokuluna yeni bir Atatürk büstü yaptırdılar.
İskenderun kent merkezine çok da uzak olmayan bir yerleşim bölgesi olan Düğünyurdu (Cebike) mahallesinde bulunan Düğünyurdu ilkokulu Müdürü Özkan Siler’den okulun Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir Atatürk büstüne ihtiyacı olduğunu öğrenen İGEV yöneticileri hemen harekete geçerek bu önemli eksikliği gidermek için kolları sıvadılar.
Okul bahçesine İGEV tarafından yaptırılan yeni Atatürk Büstü’nün açılışı törenle gerçekleştirildi. Büstün açılış töreninde İGEV yönetim kurulu başkanı Şefik Uyar ile yönetim kurulu üyeleri Fevzi Sevinçli, Metin Satıcı, Necati Karanlık, Hasan Ziroğlu ve Mehmet Şanlı’nın yanı sıra İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Sosyal Hizmetler Vakıf müdürü İbrahim Yıldırım, okul müdürü Özkan Siler, Düğünyurdu Mahalle muhtarı Bestami Kaya, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

DEVLET-MİLLET EL ELE
İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim gönüllüsü İGEV yönetimine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. “Gençlerimize ve eğitime hizmet edenlere, ışık tutanlara, eğitim gönüllülerine, hayırseverlere memleket olarak daima ihtiyacımız var. Devlet millet el ele olunca aşamayacağımız engel yoktur” diyen ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul Ayrıca Okul müdürünü gayretlerinden dolayı kutladı, HBB yetkililerine ve emeği geçenlere de teşekkür etti.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı dönem başkanı Şefik Uyar da; “Genç, idealist bir Cumhuriyet öğretmeni olan Özkan öğretmenimizi duyarlılığından dolayı kutluyoruz. Onun bu haklı ve önemli talebi karşısında duyarsız kalamazdık. Okulumuza yakışır bir Atatürk Büstü yapımını memnuniyetle üstlendik. Eğitim, gençlik, Atatürk ve Cumhuriyet deyince bizler için akan sular durur. İGEV olarak bu kapsamda ülkemize hizmet vermekten daima onur duyarız. Vakfımızın değerli üyeleri Ümit Akçalı ile Talat Çiçek’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Emeği geçenlere ve Yönetim Kurulu üyelerimize de teşekkür ederiz” dedi.

OKULA YENİ BİNA
Öte yandan Okulun fiziki yapısının elverişsiz olduğu konusunda bir takım temaslarda bulunan Okul müdürü Özkan Siler, bu gayretlerinin de karşılığını alıyor. Zira okula yeni bina kazandırma girişimi karşısında bir hayırseverin olumlu yanıt verdiğini yakında okula yeni bir bina yapımına başlamak üzere çalışmaların başladığını da müjdeledi. Haber: Yılmaz AKPINAR