BELEN DOSTLUK PARKI AÇILDI


Belen Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü ve Belen Kaymakamlığının Öncülüğünde, Belen Halilbey Mahallesinde yapımı tamamlanan, Dostluk Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Uluslararası Göç Örgütü Yetkilileri, Kurum Müdür ve Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “Belen Kaymakamımız Sayın Abdulaziz Aydın’la Yaptığımız görüşmede, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından ilçemiz Belen’e bir çocuk parkı yapmak istediklerini ifade etmesinin ardından, Halilbey Mahallemizde çocuk parkının olmadığını ifade ederek, hazineye ait olan bu alanı Belen Belediye olarak belirledik. Ardından alanın taş duvarlarını, alan düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını, Belen Belediyesi olarak bizler yaptık, araç ve gereçlerini de Dünya Göç Örgütü tarafından temin edildi” dedi.

350 VATANDAŞA EVDE BAKIM VE TEMİZLİK HİZMETİ
Başkan Vurucu, “Dostluk Parkımızın arka kısmında ki alana da piknik alanına dönüştürerek, ailelerimizin de güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız. Göç Örgütü’ne buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve katkılarının da devamını bekliyorum. Yapmış olduğumuz görüşmelerin devamında, ortak bir payda da daha buluştuk. Belen Belediyesinin İlçe genelinde 350 vatandaşa evde bakım ve temizlik hizmeti veriyor. Bunun yanı sıra hizmet alan bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlarımızın kıyafetlerinin de temizliğini yaparak güzel bir hizmete daha imza atmak istiyoruz. Bu konuda da Göç Örgütümüzle istişare içerisindeyiz, inşallah bu hizmeti de kısa bir zaman içerisinde hayata geçiririz” dedi.
Başkan Vurucu konuşmasının devamında, “Göreve geldiğimiz günden bu yana mahallelerimizde 20’ye yakın park yaparak vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güzel vakit geçirmelerinin yanı sıra, içerisinde egzersiz aletleri de bulunan parklarımızda vatandaşlarımız sağlıklı yaşam konusunda desteğimizi de yapıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız parkların açılışını yapmadık. Dostluk parkı için yaptığımız açılışın tüm parklarımız için yapıldığını da buradan söylemek istiyorum. Söz verdiğimiz gibi mahallelerimizde çocuk parkları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Park açılışımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Uluslar arası Göç Örgütü sorumlusu da yaptığı konuşmada, “Ülkemize sığınan ve onlarla birlikte yaşayan vatandaşlarımız için güzel projelere imza atıyoruz. Ülkemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Yılmaz AKPINAR