PAYAS BELEDİYESİ’NDEN MEHMETÇİK İÇİN ÖRNEK KAMPANYA!


Payas Belediyesi “Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Milletimiz Askerimizin Yanında” adllı yardım kampanyasıyla, Türkiye’de farkındalık oluşturacak örnek bir uygulama başlattı.

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile duyurulan kampanyada, Payas Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından açılan bağış hesabı ile Mehmetçiğin tükettiği malzemelerin önceliği kapsamında nakit yardımı yapılacak. Toplantıya; Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Bağ, Payas Halk Eğitim Müdürü Sinan Koçulu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Payas Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Sosyolog Nurcan Özcan, Sivil Toplum Kuruluşları ve gazeteciler katıldı.
Kampanyanın tanıtımı yapılırken, katılımcılara İşadamı Süleyman Çelik tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.
Programın açılışında Payas Kaymakamı Dr, Polat Kara ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan projeye verdikleri önemi dile getirip projenin yerinde bir organizasyon olduğunu belirttiler.

İHTİYACA UYGUN YARDIM
Belediye Başkanı Bekir Altan, “Kampanyadaki amacımız, TSK’nın Suriye sınırları içinde görev yapan asker ve personellerimizin acil ilhtiyaçları olan bazı malzeme ve ekipmanlarının teminini sağlamaktır” diyerek, şöyle konuştu; “Zeytin dalı operasyonu ile yapılan kampanyaların hareket noktasında sadece duygusal olduğunu görmekteyiz. Bu durum olumlu gibi görünse de hem ulusal hem de uluslar arası farklı anlamlandırmalara neden olmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yemekleri devlet tarafından temin edilebilmektedir. Bizim önceliğimiz askerin tüketilen malzemeleridir. Bunlar arasında vücut temizleme kiti, sivrisinek ilacı, dezenfektanlar, tanklar için invertör (dönüştürücü) gibi ihtiyaçlar olmaktadır. İkinci önceliğimiz; Yardım kampanyamızda tüm vatandaşlarımıza duygularıyla kendi istedikleri yardımı değil, askerin ihtiyacı olan malzemelerin alınmasında gönlünden geçen miktarda nakit yardımları yapmalarına vesile olmak. Güçlü bir Türkiye için güçlü bir orduya ihtiyaç vardır. Bu kapsamda ordumuzun her daim yanında olan milletimizin daha sistemli bir kampanya amacı ile hedefe ulaşmaktadır. Hedefimiz ihtiyaca uygun yardım yapmaktır.”

MİLLETİMİZ ASKERİMİZİN YANINDA
Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara ise, “Aziz Milletimiz her zaman askerimize sahipleniyor. Belirtmek isterim ki, lojistik bir zaafiyet yok. Devletimiz ve askerimiz güçlüdür. Ancak, ivedi olarak karşımıza çıkacak ihtiyaçlar var. Bu kampanya bunun için düzenleniyor. Nakdi yardımlarla bu ihtiyaçlar giderilebilir. Zira, toplanacak yardım paraları, valiliğimiz ve komutanların denetiminde olacak” diyerek, örnek kampanya için emeği geçenlere teşekkür etti.
Kampanya ile ilgili bilgiler veren, Payas Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Sosyolog Nurcan Özcan ise, “Payas’ta başlayan ve tüm Türkiye’de örnek bir farkındalık kampanyasına dönüşmesini sağlamak için herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

KAMPANYAYA BAĞIŞ YAPMAK İÇİN HESAP BİLGİLERİ:
IBAN: TR35 0001 0007 5885 0317 2050 01
HESAP SAHİBİ: Payas Toplum Hizmetlerini Destekleme Derneği
HESAP ADI: Bağış hesabı

Haber: Yılmaz AKPINAR