KADINLAR ÖNCELİĞİMİZDİR


İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçireceği SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesi açılış toplantısı İTSO’da gerçekleştirildi.
Hatay Valiliği Koordinasyonunda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdür yardımcısı Yusuf Yıldırım’ın proje koordinatörlüğünü yaptığı ve proje yürüttüğü ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ SODES projesinin ekibinde Deniz Nizamoğlu ve Kerem Deveci de yer alıyor. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesinin açılış konuşmasını yapan İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı ve Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım; ”Bir proje yazarken ana hedefi ve özeti vardır. Biz de bu projeyi yazarken kadınlar önceliğimizdir diyerek projeyi hayata geçirdik ve Hatay Valiliği tarafından projemiz ilk sırada kabul gördü. İskenderun İlçe Müdürlüğümüz tarafından ‘Kadınlar Önceliğimizdir (SODES) Projesi 8.12.2017 tarihinde Proje sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girdi. Projemiz istihdam odaklı bir proje olduğundan ilimizde en yüksek puanı alarak birinci sırada kabul edilmiştir. Bu projede 34 kişiye istihdam sağlayacağız. Projemizin toplam bütçesi ise 174 bin Liradır. Bizler burada bu proje ile ülkemize katkı sunmuş oluyoruz. Proje ortaklarımızla daha önceden görüşüp, proje ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak onlarla birlikte hareket ettik. Bu işler ekip işi. Ekip ne kadar güçlü olursa, projede o derece etkili olur ve amacına ulaşır. Projemiz sosyal sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen insan odaklı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Bu projede amaç, istihdam edilebilirliğin arttırılması, nitelikli iş gücünün belirlenmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında 4 adet kurs açılacak olup bu kurslar Cilt Bakım Hizmetleri, Saça Geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri, Bilgisayar destekli Muhasebe Eğitimi ve Matbaa ve Filtrecilik sektörü için serigrafi baskı eğitimleri verilecektir. Kurslar 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayacaktır. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Kadınlar Önceliğimizdir” SODES proje ortakları ise İş-Kur İskenderun Şube Müdürlüğü, İskenderun Madeni İşler Esnaf Odası ve İskenderun Berberler ve Kuaförler odası oldu.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçireceği SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesi açılış toplantısında İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Tuğrul ve İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’de konuşma yaparak, Kadınlar Önceliğimizdir” SODES projesinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kadınlar Önceliğimizdir” SODES projesinin açılış toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Mili Eğitim müdür yardımcılar idareciler ve davetliler katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR