İSTE HER DAİM MEHMETÇİĞİN YANINDA


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) akademik ve idari kadrosu ile öğrencileri hep birlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevli Mehmetçiğe moral vermek ve bölge halkına destek olmak için Suriye sınırındaki Hassa’ya gitti.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerinden oluşan heyet hep birlikte; Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevli Mehmetçiğe moral vermek ve bölge halkına destek olmak için Suriye sınırındaki Hassa’ya gitti. Ziyaretin daha başlangıcında Afrin’in kontrolü’nün Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele alındığına ve Türk Bayrağı’mızın göndere çekildiğine dair gelen haberler heyette büyük sevinç ve mutluluk yaşattı.
İlk olarak Hükümet Konağında Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’ı ziyaret eden İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli başkanlığındaki heyet, Kaymakam’dan bölge ve Harekât ile ilgili bilgiler aldı.
İSTE Heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hassa Kaymakamı Yusuf Turan; “Öncelikle böylesine önemli ve anlamlı bir günde bizleri ziyaretinizden ve desteğinizden büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Harekâtın ilk 30 günü Hassa’da çok yoğun günler yaşandı. Şu an harekâtın 58. günü ve askerlerimiz kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor” dedi.

ASKERLERİMİZE MİNNETTARIZ
Ziyaret sırasında Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’a İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu “Çanakkale Zaferi” görselli bakır rölyef hediye edildi. Ardından İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığı ile devam eden ziyarette, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İSTE olarak, Sizlere, askerlerimize minnettarız. Biz de, Ülkemiz ve Silahlı Kuvvetlerimize destek olmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz, her gün daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz, üretmek ve katma değer oluşturmak için çalışıyoruz. Savunma sanayiine yönelik olarak, ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışmaktayız” dedi.

BAKIR RÖLYEF HEDİYESİ
Ardından söz alan strateji ve yönetim uzmanı İSTE Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Alparslan Ateş; “Operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Milletimiz 103 yıl önce Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi 15 Temmuz’da ve Zeytin Dalı Operasyonu’nda da aynı kararlılığı göstermeye devam ediyor” dedi.
Ziyaretin sonunda Hassa Garnizon Komutanı Binbaşı Nuri Dilek yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından, İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu bakır rölyef, Hassa Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Nuri Dilek’e hediye edildi. Ziyaretin ardından askerlerle çok sayıda fotoğraf çektiren heyet, Kahraman Mehmetçiğe duydukları minnettarlığı dile getirdi. Haber: Yılmaz AKPINAR