BAKAN ÖZLÜ’DEN, İSTE’YE ‘TEKNOPARK’ DESTEĞİ


İki günlük bir program için Hatay’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, ilk ziyaretini Türkiye’nin en genç teknik üniversitesi olan İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) yaptı.

Hatay Valisi Erdal Ata, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile birlikte İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İSTE’nin İskenderun ve İskenderun sanayisi için büyük bir şans olduğunu ve başarılı çalışmalarını yakından izlediğini söyledi.

BAKAN ÖZLÜ’DEN TAM DESTEK
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’den üniversite’de yapılan Ar-Ge çalışmaları ile ilgili bilgi alan Bakan Özlü; “’Bilim Merkezi’, ‘Teknoloji Üssü’ ve ‘İleri Sanayi Ülkesi’ Türkiye hedefine, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum, değerli Rektörümüzün başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi ve İskenderun’daki Ar-Ge ekosisteminin bir teknoparka acilen ihtiyacı olduğunu ve İSTE önderliğinde bir teknopark kurulması için her türlü desteği vereceğini belirterek, gerekli çalışmaların ivedi olarak başlatılmasını istedi.

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ise, “Teknoparkımızın olmaması Ar-Ge çalışmalarımızın etkinliğini azaltıyordu, Sayın Bakanımızın Teknopark konusunda yeşil ışık yakması ve İSTE’yi ziyareti bizi ziyadesiyle onurlandırdı” şeklinde konuştu.Ziyaret sonunda İSTE anı defterini imzalayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından ağaç dikim sertifikası ile plaket takdim edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR