MESLEK ODALARI DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR


İskenderun Esnaf Odaları başkanları, AK Parti ve CHP’de kongre sonrası işbaşına gelen yönetimlere ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulundular.
İskenderun Esnaf odaları başkanları, birlik ve beraberlik duygusu içinde ziyaret turlarına devam ediyor. AK Parti’de geçtiğimiz hafta olağan genel kurul sonrasında başkanlığa seçilen Bestami Bilgili ve yeni yönetimi ziyaret eden esnaf odaları, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundular.
Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 2. Başkanı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, AK Parti yönetimine çalışmalarında başarılar dilerken, “Hep birlikte İskenderun için el ele vereceğiz” mesajı verdi. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ise, ziyaretten ötürü memnuniyet duyduğunu belirterek, “Fikirlerinize, önerilerinize ihtiyacımız var. Bu güzel şehir için katkılarınızı biliyoruz. Hep birlikte İskenderun için çalışacağız” diyerek, ziyaretten ötürü teşekkür etti.

ODA SEÇİMLERİMİZİ YAPTIK
İskenderun Esnaf odaları başkanları gün içerisinde CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret etti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kent ekonomisinin can damarı olarak nitelendirdiği esnaf odalarını günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak gördüğünü belirterek “Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları demokrasinin temel taşlarıdır” dedi.
İskenderun Esnaf Odaları başkanı Uğur Fırat ve beraberindeki 15 Oda başkanı CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek olağan kongre sonrasında işbaşına gelen yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Kentin siyasi, ekonomik ve sosyal konularının sohbet ortamında konuşulduğu toplantıda kısa bir değerlendirme yapan Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 2. Başkanı ve İskenderun Esnaf Odaları başkanı Uğur Fırat “CHP İlçe yönetimine biraz gecikmelide olsa hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Gecikmemizde; kendi bünyemizdeki odaların seçimlerinin olması büyük etken taşıyor. Seçimlerimiz tamamlanınca toplu olarak ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.
İlçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, STK ve Meslek Odalarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek “Bu kentin huzuru asayişi güvenliği refahı sosyal yaşamı ve ekonomisinin güçlenmesi için ortak hareket etmeliyiz” dedi.

HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE YAŞAMALIYIZ
Bir kentin ekonomik bozukluğunun refah ve huzur ortamını bozacağını ve anarşiye neden olabileceğini ileri süren Yusuf Mansuroğlu “ Esnafımızın yaşadığı ekonomik zorlukları biliyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun esnaflarımız hayatın gerçekleri ve ekonominin can damarıdır. Bizler hep birlikte sevgi, saygı, barış ve hoşgörü içerisinde yaşamalıyız. Bugüne kadar hep böyle oldu, önemli olan bu kültürümüzü bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Tüm olumsuzluklara rağmen birlikte yaşama düşüncesi ve kültürünün devamını sağlamalıyız. Şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve örgütüm adına nazik ziyaretinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR