HATAY’DA GÜVENLİK SORUNU YOK


Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Beraberinde İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ile gelen Vali Ata’yı, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, Vali Erdal Ata’ya birkaç soru yöneltti.
İGC Başkanı, “Sayın Valim. Gerçekten çok zor bir dönemde çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Afrin Operasyonunun Hatay ili koordinasyonu dışında il sorunlarıyla yakından ilgileniyorsunuz. Örneğin Sayın Başbakan’a geldiğinde sorunları açıkça anlatmanız, operasyon nedeniyle sıkıntıda olan Hataylılar için motivasyon edici bazı yatırım talebiniz bizleri çok mutlu etti. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyoruz. Sizden öğrenmek istediğimiz konular Amanos Tüneli’nin durumu nedir? Deniz şehri olan bölgemizde bir tersane kurulacak mı? Devletimizin vergi ertelemesine karşılık KOSGEB’in bunu uygulamak istememesine çözüm getirilecek mi?” diye sordu.

DÜŞÜK FAİZLİ 100’ER BİN TL KREDİ TALEBİMİZ VAR
Amanos Tüneli’nin 2018 yılının sonuna kadar ihale edilmesini beklediğini belirten Hatay Valisi Erdal Ata, şunları söyledi: “Tünel olayı çok büyük bir proje. Bölgemize inanılmaz katkıları olacak. Bunun karşısında Hassa’da büyük bir OSB kuruluyor. Ancak, bölgemizdeki ticari hareketliliğin artması için Afrin’in terörden temizlenmesi gerekmektedir. Ancak, ihale süreci ne kadar sürer bilmiyorum. Sınır illerine bir süre için vergi ertelemesi yaptı Devletimiz. Ancak bizim Valilik olarak talebimiz sadece bazı illerde değil tüm ilimizde sıkıntıları olan esnaflara KOSGEB’ten 2 yıl ödemesiz, düşük faizli 100’er bin TL kredi talebimiz var. Bu talebimizin olacağını zannediyorum. KOSGEB’in vergi konusuyla da yakından ilgileniyoruz.”

SAĞLIK KONUSUNDA AKSAMA YOK
Vali Ata, Ankara’nın istemesi üzerine Başbakanlığa Hatay’ın sorunlarıyla ilgili taleplerini ilettiklerini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için Türkiye’nin her tarafından gıda maddeleri gönderiliyor. Pek çoğunu uygun dille geri çeviriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Manevi destek yeterli. Ama, alicenap halkımız yine de askerlerimize bir şeyler gönderiyor. Biz de uygun olanları birliklere dağıtıyoruz. Sağlık konusunda hiçbir sorunumuz bulunmuyor, aksama yok. 165 sağlık personeli operasyonla ilgili görevde. Ayrıca 85 görevli de dışarıdan geldi. Bu konudaki dedikodulara kimse inanmasın. Halkımız, askerimize maddi yardımı da Mehmetçik Vakfı aracılığıyla yapabilirler. Halkımıza gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür ediyoruz.”

HATAY, TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ İLLERİNDEN BİRİDİR
İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın, “Sayın Valim. Sınır ötesindeki olaylar nedeniyle ve Hatay’ın Suriye sınırında olması nedeniyle güvensiz bir yer olduğu algısı yayılıyor. Biz elimizden geldiğince çok güvenli bir il olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” demesi üzerine Vali Ata, “Son 10 günde sınır ilçelerimize birkaç tane roket düştü. Onlar da, yerleşim bölgeleri dışına. Hatay, Türkiye’nin en güvenilir illerinden biridir. Bu konuda hiç kimse endişe etmesin. Operasyon, sınırlarımız dışında yapılıyor. Kahraman Mehmetçiğimiz, ülkemiz için elinden geleni yapıyor. Afrin Operasyonu sınırlarımız dışında. Biz Valilik olarak, tüm kamu kuruluşları da kendi görevleri çerçevesinde mesai saatini dahi düşünmeden gece-gündüz çalışıyorlar” şeklinde konuştu. Vali Ata, bir soru üzerine “İlimizde yaşayan Suriyeliler’in operasyona gitme gibi bir talepleri yok” dedi. Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Ziraat Bahçesi’nin tamamen Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini, 200 bin metrekare olan bu alanın 30-35 bin metrekare bölümüne hastane yapımının planlandığını da sözlerine ekledi.