CİLVEGÖZÜ’NDE TERÖRİST ÜNİFORMALARI ELE GEÇİRİLDİ


Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda, Suriye’de bulunan PYD/YPG’li teröristlere götürüldüğü belirlenen 202 kamuflaj ve 20 çift ayakkabı ele geçirildi. Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, “Tam bir teyakkuz ve alarm halindeyiz. En son Cilvegözü’nde yük içinde gizlenen terör örgütü YPG üniforması 202 kamuflaj ve 20 ayakkabıye el koyduk. Bakanlığa yazısını yazdık” dedi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, gümrük müşavirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile müdürlük binasında bir araya geldi. Gümrük binasının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Ali Aygün, Dünya Gümrük Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada Limanlardaki çalışmalar, yatırımlar ve laboratuvar kurulması çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

DIŞ TİCARET HACMİ HIZLA BÜYÜYOR
Aygün, göreve geldiği 2016 yılından itibaren ticarette gözle görülen bir artış sağlandığına dikkat çekerek,” Bölgedeki paydaşlarımızla, işadamlarımızla sık sık bir araya geldik. Her zaman kapımız açık. 2017 yılı içerisinde Mersin’den bu tarafa ciddi anlamda ticaret akışı oldu. 2016’ya nazaran 2017 yılı içerisinde 5 milyar dolar dış ticaret hacmi artmış bulunmaktadır. Yeni limanlarımız açılıyor. Atakaş limanımız açılmak üzere. Tosyalı Holding’in yaptığı liman var. İSDEMİR limanı genişletme çalışmaları sürüyor. Dolayısıyla bütün bunlar Hatay, Osmaniye Ceyhan bölgesini kapsayan alanda dış ticaret hacminin hızla arttığını gösteriyor ve sevindirici bir durum” dedi.

‘TEYAKKUZ HALİNDEYİZ’
Bölgedeki sınır kapıları hakkında da bilgi veren Aygün, “Yayladağı kapısı kapanmamış durumda. Devletin izin verdiği ölçüde asgari düzeyde işlem görüyor ve yolcu işlemleri var. Cilvegözü’nde teröristlerin bölgeden uzaklaştırılmasıyla beraber ticari yasaklar önemli ölçüde azaltılmış durumda. Milli güvenlik tedbirleri çerçevesinde tabii ki malların gidişine kısıtlamalar koyuyoruz. Tam bir teyakkuz ve alarm halindeyiz. En son Cilvegözü’nde YPG üniformaları ele geçirdik, bakanlığa yazısını yazdık. Yük içine gizlenen 202 kamuflaj ve 20 ayakkabıya el koyduk. Bu üniformaların Suriye tarafında YPG terör örgütü militanları ve SDG tarafından kullanılan kamuflajlar olduğunu belirledik. Bu olayla ilgili soruşturmamız devam ediyor” açıklamasında bulundu.