CHP’DEN BELEDİYEYE; ‘HESABINI SİZDEN SORACAĞIZ’


CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu parti binasında düzenlediği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Nihat Matkap’ın da bulunduğu basın toplantısında yenilenme sürecine geçirdiklerini ifade ederek, İskenderun belediye meclisinin aldığı “Sakarya mahallesindeki arsanın TÜRGEV’e 49 yıllığına bedelsiz olarak verilmesi” kararına da tepki gösterdi.
Açıklamalarına “Zeytin Dalı” harekâtında şehit düşen silahlı kuvvetler mensuplarına rahmet dileyerek başlayan CHP ilçe başkanı Mansuroğlu” Sınır güvenliğimizi sağlamak için şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin ruhu şad olsun. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Kirli bir savaşın içine girdik. Yüreğimiz burkularak her gün şehit haberleri alıyoruz. Dileğim hiçbir askerimizin burnunun kanamamasıdır” şeklinde duygularını ifade etti.

‘MİRASYEDİ ZİHNİYETİ’
İskenderun Belediyesi’nin son meclis toplantısında TÜRGEV’e verilen arsanın halkın malı olduğunu belirten CHP İlçe başkanı Yusuf Mansuroğlu bu konuda itiraz haklarını kullanacaklarını ve gerekirse mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.
İskenderun Belediyesinin adeta bir “Mirasyedi” zihniyetiyle davrandığını ileri süren Mansuroğlu şunları söyledi; “İlçemizde; yıllardır sosyal demokrat belediyelerin elde ettiği mülkleri ve taşınmazları çarçur eden bir yönetim var. Son olarak kentin kalbi sayılacak bir bölgede Sakarya mahallesindeki 5 bin 313 metrekarelik bir arsayı hemde 49 yıllığına TÜRGEV’e bilabedel verdiler. Kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz? İskenderun halkının malı olan bu kıymetli araziyi hangi amaçla veriyorsunuz? 2019 yılındaki seçimlerde oradan ineceksiniz ve biz bunun hesabını sizden soracağız. Belediye meclis üyelerimiz önümüzdeki oturumda bu karara itiraz edecekler ve yeniden gündeme alınıp görüşülmez ise mahkemeye gideceğiz. Adalet ve Hukuk temelinde davranarak halkın malını kimseye yedirmeyeceğiz.”

ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR
Basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan ve kurultay hakkındaki düşüncelerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Nihat Matkap Türkiye’de hukuk düzeninin yıkıldığını, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını ileri sürerek “Felaket kapıda. Ülkenin kaderine el atmanın dönemi gelmiştir” dedi. Kongre süreçlerinde seçilerek işbaşına gelen yeni ilçe yönetimlerine kutlama ziyaretleri yaptığını kaydeden Nihat Matkap, değerlendirmelerinde hem ülke sorunlarına değinde hem de partisinin kurultay dönemine ilişkin izlenimlerini aktardı.
Haber: Cuma KESEROĞLU